GOSTI FRISTAJLERA IMAJU PRAVO NA ODŠTETU: Mnogi ostali bez dokumenata, odeće, obuće! Stručnjak objasnio šta treba da urade

Popularni beogradski splav koji se nalazi na novobeogradskoj obali Save,“Fristajler“, i dalje je do pola u reci i to nakon što je delimično potonuo u novogodišnjoj noći.

Dva dana kasnije, zbog ovog incidenta, tri osobe su uhapšene, a među njima se nalazi i jedan strani državljanin. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Potonuće „Fristajlera“ u trenutku dok je na njemu bio veliki broj posetilaca koji su proslavljali Novu godinu otvorio je niz pitanja, čije odgovore u narednom periodu očekuju i javnost, ali i oštećeni gosti. I dok se detaljniji rezultati istrage očekuju, nemeće se pitanje kakva prava imaju gosti koji su bežali sa tonućeg splava u novogodišnjoj noći, kao i kako mogu da ih ostvare, ali, takođe, i pitanje u kakvom su stanju spavovi koje svakodnevno posećuje veliki broj ljudi u Beogradu, kao i ko, koliko često i koliko kvalitetno kontroliše njihovu ispravnost i bezbednost.

U međuvremenu, trenutni bilans potonuća „Fristajera“ izgleda ovako: dve devojke su lakše povređene, niko nije stradao, splav još uvek nije izvučen iz vode a istraga je i dalje u toku. Osim toga, policija je, po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsila menadžera splava Fristajler D.V. (44), direktora M. R. (41) i vlasnika splava koji je državljanin Grčke M. Lj. (51). Oni su uhapšeni zbog sumnje da su učinili krivično delo „teško delo protiv opšte sigurnosti sa umišljajem za izazivanje opšte opasnost“. Oni se sumnjiče da su 31. decembra 2022. godine na splav omogućili prisustvo većeg broja osoba nego što je kapacitet ovog objekta, koji je zbog toga delom potonuo i na taj način ugrozili bezbednost većeg broja ljudi.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn