Gotov projekat: Evo kada počinje izgradnja novog Narodnog fronta na Novom Beogradu

U drugoj polovini godine počinje izgradnja novog porodilišta Narodni front na Bežaniji, najavila je ministarka zdravlja Danica Grujičić.

„Projekat je gotov, izgradnja bi trebala da krene na Bežanijskoj kosi u drugoj polovini ove godine. To će biti divno, između ostalog, jer je njegova zgrada je jedina koja se nalazi na putu metroa i gde bi prolazak voza mogao da izazove određene vrste vibracija, koje bi uticale na aparaturu, tako da izmeštanjem Narodnog fronta na Bežanijsku kosu, nijedna zdravstvena institucija nije u blizini, tako da su naši aparati bezbedni“, navela je ministarka zdravlja na K1 televiziji.

Ona je navela i da je porodilište u Nišu u „katastrofalnom stanju“.

„Niš ima veliki problem sa porodilištem koje je u katastrofalnom stanju. Tu gledamo kako najbrže da rešimo problem, jer oni imaju 4.000 porođaja godišnje. Plus je tercijalna ustanova u kojoj se rade ginekološke operacije, tako da ćemo gledati što brže da rešimo“, rekla je ministarka.

Podsetimo, u avgustu prošle godine Vlada Srbije donela je rešenje kojim je utvrđen javni interes za eksproprijaciju, odnosno administrativni prenos nepokretnosti, u cilju izgradnje objekta ginekološko-akušerske i naučno-istraživačke delatnosti.

Reč je nepokretnostima uz Kliničko bolnički centar Bežanijska kosa, gde je, podsetimo, ranije najavljena gradnja nove ginekološko akušerske klinike (GAK).

Ministarka zdravlja Danica Grujičić ranije je najavila da će se pored bolnice na Bežanijskoj kosi graditi novo porodilište, jer „sadašnje porodilište Narodni front nije adekvatno“.

Tagovi

Pročitajte još: