GRAD BEOGRAD OSNIVA PRIVREDNO DRUŠTVO SC „NOVI BEOGRAD“

GRAD Beograd imaće još dva nova javna preduzeća – za uređenje parkova na 10 prestoničkih opština, dok će zaposleni u drugom biti zaduženi za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom u glavnom gradu.
To su, uz rebalans budžeta Beograda, samo neki od predloga za izglasavanje na sednici koju je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao za sredu.

Preduzeće „Beogradski park“, objašnjavaju iz uprave Grada, upravljaće parkovima i obezbeđivaće uslove za njihovo uređenje, upotrebu, unapređenje i zaštitu na području Voždovca, Vračara, Zvezdare, Zemuna, Novog Beograda, Palilule, Rakovice, Savskog venca, Starog grada i Čukarice.
Na dnevnom redu odbornika su i Odluka o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština, te prihoda koji im pripadaju, kao i predlog o završnom računu prestoničke kase za prošlu godinu.

Glasaće se i o dodeli naziva ulica na teritoriji Novog Beograda, o planu preseljenja domaćinstava iz neformalnog naselja pored deponije Vinča, te o dodeli vaučera za kupovinu sportske opreme.

Neke odluke tiču se poslova komunalne milicije i uopšte komunalne delatnosti, pa je izvesno da će biti osnovan novi sekretarijat koji će povezati ovu i inspekcijsku delatnost, što je nedavno najavio gradonačelnik Šapić.
Savet za zdravlje Grada Beograda u sredu će podneti izveštaj odbornicima.

SC „NOVI BEOGRAD“
ODBORNICI će većati i o promeni osnivačkog akta JKP „Gradska čistoća“, te o davanju saglasnosti na statute pojedinih ustanova kulture.

Na zasedanju će se razmatrati i izmena plana mesta za postavljanje plutajućih objekata na Savi i Dunavu, što bi trebalo da uvede red među splavovima na prestoničkim rekama.

Predloženo je i donošenje Odluke o osnivanju privrednog društva Sportski centar „Novi Beograd“. Odlučivaće se i o spisku manifestacija od značaja za Grad.

Tagovi

Pročitajte još: