Grad Beograd preuzima plac u Bloku 37, investitor odustao od gradnje

Grad Beograd započeo je danas proceduru preuzimanja placa u Bloku 37 na Novom Beogradu, na kome je trebalo da se gradi višespratnica zbog koje su stanari tog kraja protestovali više puta, saopštio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je na svom Fejsbuk nalogu naveo da je od početka bio na strani građana, koji su, prema njegovim rečima „bili u pravu”, dok je u isto vreme imao obavezu i da zaštiti investitora koji je imao sve građevinske dozvole „i nije kriv što je bio prevaren”.

„Investitor iz Bloka 37 odustao je zvanično od izgradnje na ovoj lokaciji, a danas je počela formalna procedura razmene sa Gradom. Očekujem da Grad Beograd, da se sada ne držim rokova jer ne zavisi sve od nas, recimo do kraja januara postane vlasnik parcele u Bloku 37”, naveo je Vesić.

Kako je naveo, ta lokacija će u izmenama Generalnog urbanističkog plana, koji će se naći na dnevnom redu Skupštine do februara 2022. godine, biti namenjena za garažu i park, prenela je Beta.

„Kada Grad formalno bude vlasnik parcele u Bloku 37 otići ću među građane da se zajedno dogovorimo kako treba da izgleda ta javna površina”, kazao je Vesić.

Izvor: Politika

Tagovi

Pročitajte još: