Gradi se luksuzni kompleks na Novom Beogradu: Vraća se i hotel Interkontinental

Delta Real Estate pokrenuo je jedan od najvećih investicionih ciklusa na domaćem tržištu nekretnina, koji će prema planovima kompanije iznositi bar 620 miliona evra do 2027. godine. U najvećoj meri novi projekti su usmereni na dalji razvoj komercijalnih sadržaja, ali se kompanija vraća i na tržište stanogradnje – prvi put od završetka naselja Belvil 2007. godine. Najavljena je gradnja dva velika kompleksa kombinovane namene “Delta Land” i “Delta District” u Beogradu, proširenje tržnog centra “Delta Planet” u Nišu, kao i poslovni centar “Delta Iron” u Novom Sadu. U protekloj godini fokus je bio na rekonstrukciji kongresnog centra “Sava”, koji je označio potpuno novu eru u poslovanju Deltinog hotelskog biznisa uz najavu nekoliko velikih investicija u narednom periodu. Koliko je Sava centar značajan za ukupno poslovanje potvrdio nam je i Andrej Sovrović, direktor Delta Hotela.

 

“U prvih 45 dana rada u 2023. godini, u Sava Centru su se događaji odvijali svakodnevno. Do ovog trenutka, održano je 60 različitih manifestacija, uključujući konferencije, sastanke, korporativne svečanosti, koje su privukle više od 25.000 učesnika iz zemlje i inostranstva. Takvi događaji postiču sinergiju naših biznisa, jer jedan veliki događaj sa više hiljada učesnika može popuniti gotovo sve hotelske kapacitete u gradu. To je dodatni podsticaj i za druge sfere poslovanja, poput ugostiteljstva i prevozničkih kompanija. Posledično, prvi rezultati su zaista fantastični, kako za Sava Centar, tako i za Crowne Plazu. To nam govori da su posetioci kongresa kao jednu od ključnih prednosti Crowne Plaze prepoznali to što je hotel pasarelom povezan sa Sava Centrom.“

 

Tokom ove godine hotel „Crowne Plaza“ inače slavi deceniju rada pod ovim imenom, odnosno od kada je rekonstruisan nekadašnji Hotel Continental. Prošle godine otpočeli su radovi na prvoj rekonstrukciji hotela „Crowne Plaza“ koja se trenutno izvodi, kako bi hotel dodatno poboljšao ponudu i iskustvo svojih posetilaca.

 

„Svesni smo da kontinuirane investicije predstavljaju ključ uspeha u svakom poslu, stoga smo konstantno radili na unapređenjima hotela. Ponosni smo što ni u jednom trenutku ta unapređenja nisu ometala goste, a značajno smo poboljšali naše usluge. Sa ulaganjem od preko 6 miliona evra, obnovljene su sobe, prostorije za sastanke, kao i fine dining restoran, dok je trenutno u toku renoviranje mezanina, kao i Novog bara. Posebno ističemo potpuno novi restoran „Prime“ koji je predstavljen sa novim konceptom, pretvarajući ga u ekskluzivni poslovni restoran otvoren i za posetioce koji ne borave u hotelu. Dostupnost restorana je olakšana sa dva ulaza, sa ulica Vladimira Popovića i Zorana Đinđića, uz obezbeđen parking. Fokusirani smo na visokokvalitetnu ponudu i uslugu, zato smo angažovali renomirane šefove, Bojana Laćmanovića Magija i Petra Žuljevića. Naši ključni parametri uspešnosti poslovanja ogledaju se i u rekordnim rezultatima protekle godine, sa povećanjem zauzetosti za 10% i porastom prihoda za više od 30% u poređenju sa prethodnom godinom“, ističe Sovrović.

 

Ipak u 2024. godini najveću pažnju svakako će privući početak radova na kompleksu „Delta District“ u Novom Beogradu, koji između ostalog obuhvata i ponovno otvaranje jednog od najvećih svetskih hotelskih brendova u Beogradu – Hotel Intercontinental. Ovaj kompleks pored prestižnog hotela posedovaće prvoklasni poslovni prostor, ali i luksuzno rezidencijalno krilo sa brendiranim stanovima.

 

„Delta District će biti multifunkcionalni kompleks lociran u Bloku 20, na premium lokaciji unutar poslovnog epicentra Novog Beograda. Razvijajući se na prostoru od 100.000 kvadratnih metara, Delta District predstavlja investiciju vrednu 250 miliona evra, a početak izgradnje zakazan je za letnji period ove godine. Planirani razvoj uključuje izgradnju ekskluzivnog hotela sa pet zvezdica, vrhunske poslovne prostore i jedinstvene stambene apartmane, koji će biti direktno povezani sa hotelskim sadržajima. Dizajniran prema najvišim standardima, ovaj projekat će se istaći svojom impozantnom arhitekturom i kvalitetom gradnje, čineći ga prepoznatljivim gradskim mestom. Sam hotel će, sa investicijom od 100 miliona evra za njegovu izgradnju, raspolagati sa ukupno 220 soba. U susret EXPO 2027, ambicija Delta Holdinga je da ovaj hotel visoke kategorije do tada otvori svoja vrata i doprinese razvoju kongresnog i turističkog sektora u Srbiji.“

 

Zajedno sa već spremnom investicijom u Hotel Intercontinental, Delta Holding početkom godine uspešno je okončala preuzimanje poslovne centrale nekadašnjeg giganta GP „Rad“ na Novom Beogradu za skoro milijardu dinara. Nakon preuzimanja i pratećih pravnih radnji, radiće se na analizi urbanističkih uslova i na izradi idejnog rešenja. Plan je da se nikad završeno korporativno sedište konačno privede nameni, a u Delta Holdingu smatraju ovo velikom poslovnom prilikom.

 

„Izuzetno smo zadovoljni kupovinom preduzeća „Rad“, koji je u neposrednoj blizini našeg poslovnog kompleksa. U ovom trenutku rano je da delimo detaljnije planove, ali ćemo sa vama rado podeliti više informacija u narednom periodu. U pripremi za EXPO 2027, Delta Holding intenzivira svoje investicione aktivnosti. U planu nam je da u narednom periodu gradu Beogradu ponudimo još jedan hotel, o čemu ćemo više moći da kažemo u narednim mesecima“, najavljuje Sovrović i dodaje: „Naša kompanija ostaje aktivna na tržištu. Pratimo trendove i vrlo smo otvoreni prema novim prilikama koje se mogu uklopiti u našu strategiju i dugoročne ciljeve za razvoj turističkog segmenta in aše ponude.“

 

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn