Građevinsko zemljište na Novom Beogradu (na dve lokacije) prodato za 615,5 miliona

Građevinsko zemljište u javnoj svojini Grada Beograda prodato je za 615,5 miliona dinara na javnim nadmetanjima, koja su održana u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Prema njegovim rečima investitori su se nadmetali za kupovinu dve lokacije u Novom Beogradu.  

– Zemljište površine 6.235 kvadratnih metara u Bloku 40 prodato je investitoru po ceni od 367 miliona dinara, dok je druga lokacija površine 22.944 kvadratnih metara u Bloku 53 prodata po ceni od 248,5 miliona dinara – rekao je Vesić.

 On je dodao da se lokacija u Bloku 40 nalazi između Bulevara heroja sa Košara, železničke pruge i Ulice Tošin bunar. Prema planskom dokumentu lokacija se nalazi u površinama pratećih komercijalnih sadržaja gde nije dozvoljena stambena izgradnja, a u području koje se sprovodi neposrednom primenom pravila građenja PGR-a, izradom urbanističkog projekta. 

– Lokacija u Bloku 53, u blizini Aerodroma „Nikola Tesla” i Kvantaške pijace, nalazi se u površinama namenjenim za privredne delatnosti, gde je predviđena izgradnja objekata u funkciji privredno-proizvodne ili komercijalno-poslovne namene – naveo je zamenik gradonačelnika.

U skladu sa zakonom i gradskim odlukama, kako je naglasio, pored prihoda od prodatog zemljišta, investitorima će biti obračunat doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta u postupku pribavljanja građevinske dozvole, što će biti dodatni prihod u budžetu grada.

Tagovi

Pročitajte još: