Gradonačelnik Radojičić i ambasador Indije posadili 25 stabala u parku „Ušće” u okviru akcije „Drvo za Beograd”

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić juče je, u okviru akcije „Drvo za Beograd”, posadio sa ambasadorom Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem 25 stabala u parku „Ušće” na Novom Beogradu. 

Radojičić je rekao da je sadnja organizovana i u čast 75 godina nezavisnosti Indije, te da je ambasada ove azijske države tim povodom uzela učešće u akciji „Drvo za Beograd” i donirala stabla gradu Beogradu. 

– Nastavljamo sa akcijom „Drvo za Beograd”. Danas mi je posebno zadovoljstvo što u parku „Ušće” imam priliku da zajedno sa ambasadorom Indije posadim 25 stabala koja će naš grad učiniti zelenijim i zdravijim. Tokom akcije „Drvo za Beograd” do sada je posađeno 1.918 stabala, što je gotovo polovina broja stabala koje JKP „Zelenilo – Beograd” posadi za godinu dana u našem gradu. U proseku, ovo preduzeće godišnje sadi oko 4.000 stabala. Sadnjom 25 stabala smanjuje se koncetracija ugljen-dioksida u vazduhu za čak 4.000 kilograma – rekao je Radojičić. 

On je dodao da je važno da se nastavi sa ovom akcijom kako bi i druge društveno odgovorne kompanije, ambasade, institucije i organizacije, koje mogu da pomognu, učestvovale i tako doprinele kvalitetnijoj zaštiti životne sredine u Beogradu. 

– Stablo po stablo, drvored po drvored, i učinićemo Beograd zelenijim i zdravijim mestom za život, a sve u sklopu ostvarenja cilja da u Beogradu imamo 25 odsto zelenih površina od ukupne teritorije. Zadovoljan sam što tokom akcije „Drvo za Beograd” svakih nekoliko dana imamo novu sadnju sa našim partnerima koji učestvuju i doniraju stabla. Nastavljamo akciju jer se sezona sadnje završava za nekoliko nedelja i ubeđen sam da ćemo u budućnosti imati još veći odziv društvene zajednice na ovu akciju – ocenio je gradonačelnik Radojičić. 

Ambasador Indije Subrata Batačardži je zahvalio gradonačelniku Radojičiću na prilici da učestvuje u akciji „Drvo za Beograd”. 

– Danas sadimo stabla u Srbiji i slavimo 75 godina nezavisnosti Indije. Postoji jasna veza između ovih događaja, jer sadnjom stabala ne doprinosimo samo boljem vazduhu isključivo u Beogradu i Srbiji već i globalno. Emisije ugljen-dioksida ne pripadaju nikome, one su globalni problem i moramo da se trudimo da dostignemo održivi razvoj u svim oblastima. U Indiji je urađeno mnogo toga na razvoju industrije i infrastrukture, ali moramo da vodimo računa o održivom razvoju jer je to jedini način da sačuvamo životnu sredinu – rekao je Batačardži. 

Izvor: beograd.rs

Tagovi

Pročitajte još:

google sites unblocked funny shooter 2 unblocked yohoho paper.io unblocked unblocked games drive mad unblocked unblocked games at the school github.io unblocked unblocked io games
Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn