GRADONAČELNIK ŠAPIĆ OBIŠAO NOVI VRTIĆ NA NOVOM BEOGRADU

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas novoizgrađeni vrtić „Iskrica“ na Bežanijskoj kosi i tom prilikom istakao da se izgradnjom ovog objekta izašlo u susret ubrzanom razvoju tog dela grada.

Šapić je istakao da je veoma zadovoljan završetkom radova, izgledom i opremljenošću vrtića, te podsetio da je Bežanijska kosa deo grada koji se razvija izuzetno brzo uz povećanje broja stanovnika.

– Zbog toga je postojala potreba za novim vrtićem u ovom delu grada. Vrtić je izgrađen po najsavremenijim standardima, zauzima površinu nešto manju od 2.000 kvadrata, a opremljen je izuzetno kvalitetno. Ipak, ono što je najvažnije je da će već posle praznika naredne nedelje deca početi da pohađaju vrtić u ovom objektu. Spiskovi su, ukoliko sam dobio pravu informaciju, već završeni i trebalo bi uskoro da počnemo sa potpisivanjem ugovora. Potrudićemo se da u narednom periodu napravimo realan plan broja vrtića koje u sledeće dve do tri godine izgradimo i otvorimo. U toku je izrada projektne dokumentacije za izgradnju nekoliko vrtića, ali ću o tome više pričati kada ti procesi budu gotovi jer moramo stajati iza svojih reči – rekao je Šapić.

Gradonačelnik je naglasio da će od septembra vrtići, državni i privatni, biti u drugačijem statusu, kada su u pitanju troškovi koje imaju roditelji.

– Očekujemo da će doći do povećanja broja dece kako u državnim tako i privatnim vrtićima. Takođe, očekujem da će u naredne dve do tri godine još veći broj roditelja i dece moći da koristi benefite koje im je Grad Beograd obezbedio – dodao je Šapić.

On je podsetio na prošlonedeljno otvaranje Centra za boravak dece i omladine ometene u razvoju.

– Na izgledu i opremljenosti te ustanove, kao i novog vrtića na Bežaniji, mogu da nam pozavide i mnogo razvijenije i bogatije zemlje. Beograđani i njihova deca to u svakom slučaju zaslužuju. Moramo da vodimo računa i o zaposlenima u predškolskim ustanovama, jer je rad sa decom najlepša, ali i jedna od najtežih stvari – poručio je Šapić.

Tagovi

Pročitajte još: