HAOS NA NOVOM BEOGRADU: Pijan izašao u dvorište, pa iz pištolja pucao u vazduh

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da se prema okrivljenom produži pritvor

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je u ponedeljak optužnicu protiv A M. (35) zbog opravdane sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja eksplozivnih materija.

On je 15. decembra 2023. godine u Novom Beogradu u alkoholisanom stanju u dvorištu kuće iz pištolja NN marke ispalio više hitaca u vazduh, te je istog dana takođe u alkoholisanom stanju u svojoj kući držao municiju i delove oružja i to dva metka kalibra 7,65 mm kao i jedan okvir u kome su se nalazili meci.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da se prema okrivljenom produži pritvor, s obzirom da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u slučaju boravka na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Odredbom člana 278 stav 4 Krivičnog zakonika propisano je da će izvršilac ovog krivičnog dela biti kažnjen kaznom zatvora u trajanju od dve do deset godina dok je takođe Krivičnim zakonikom propisano da će učinilac krivičnog dela iz odredbe člana 348 stav 1 Krivičnog zakonika biti kažnjen kaznom zatvora u trajanju od šest meseci do pet godina kao i novčanom kaznom.

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: