HAOS U POLICIJSKOJ STANICI NA NOVOM BEOGRADU: Udarao policajce, utvrđeno da je neuračunljiv mi

Tridesettrogodišnjem P. J. je danas određeno zadržavanje po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva zbog napada na službeno lice.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je u sredu u policijskoj stanici Novi Beograd napao službena lica u vršenju službene dužnosti – policijske službenike i to tako što je dvojicu udario i naneo im telesne povrede, a trećeg odgurnuo.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je dana 19.01.2024. godine donelo naredbu za psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog koje je obavljeno u prostorijama tužilaštva i utvrđeno je da je osumnjičeni neuračunljiv i da nije sposoban da iznosi odbranu i učestvuje u krivičnom postupku.

Zbog postojanja ozbiljne opasnosti da će ostankom na slobodi ponoviti krivično delo, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo sudu predlog da se prema osumnjičenom odredi pritvor i da se smesti u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu.

Na osnovu predloga tužilaštva sud je doneo rešenje kojim je osumnjičenom određen pritvor i smešten je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

 

Kurir.rs

Tagovi

Pročitajte još: