Havarija na trafostanici na Novom Beogradu nastala zbog ove navike ljudi!

Požar u trafostanici na Novom Begoradu izbio je juče zbog preopterećnosti sistema, odnoso previle potrošnje struje, a do toga je došlo, kako saznajemo, zbog masovnog korišćenja klima uređaja tokom jučerašnjeg, najtoplijeg dana od početka godine, zvanično i najtoplijeg za poslednjih sto godina u Beogadu.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je danas da su jučerašnji požar na trafo stanici na Novom Beogradu rezultat, između ostalog, preterane potrošnje struje, i pozvao na racionalno korišćenje vode i struje, prenosi Mondo.

Gradonačelnik je govorio u emisiji na TV Happy i između ostalog, ukazao na jučerašnji incident na Novom Beogradu, gde se zapalila trafo stanica.

Podsećamo, tokom jučerašnjeg dana grad je zadesilo više havarija na elektro-mreži, usled čega je nekoliko opština ostalo bez struje.

Kako je Radojičić ocenio, racionalno korišćenje vode i električne energije su jako važne teme za grad u danima kada su visoke temperature i dodao da su jučerašnji požari na trafo-stanicama u Beogradu upravo rezultat preterane potrošnje struje.

– Juče smo imali incident požar na trafo-stanici na Novom Beogradu, on je rezultat preterane potrošnje koja je nezapamćena u ovom delu godine, tako da je i poziv na racionalno korišćenje klima uređaja i u tom aspektu važno. Sa druge strane, imali smo nekoliko primera požara na starim klima uređajima koji nisu održavani, nisu kontrolisani. Sve su to stvari za koje jedan veliki grad zahteva redovne kontrole i brigu o tim stvarima da bi to funkcionisalo sa manjim rizikom – naglasio je Radojičić.

„Ništa ne ostavljajte uključeno kada niste u kući“

I Miloš Majstorović, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade, koji je bio gost našeg uživo uključenja od jutros, rekao je da su klima uređaji veoma čest razlog za izbijanje požara.

Goveći o požaru na trafostanici, on je takođe rekoa da je to zbog toga što je došlo do preopterećanja, a to opterećenje se dogodilo upravo zbog toga što građani nikad više nisu uključivali klime kao juče.

Prema njegovim rečima, juče su beogradski vatrogasci imali 36 intervencija, od čega su 28 bili poažri, a od toga je pet bilo zbog klima urađanja.

– Klime su leti jedan od najčešćih uzroka požara u gradu, zato je ključni savet ne ostavljati nijedan električni aparat uključen kada nema nikog u kući – istakao je on.

Majstorović savetuje, da bi svaki dom treblo da ima protivpožarni aparat, ali da na žalost, takvu naviku retko ko ima ko nas.

Izvor: Blic

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn