HUMANITARNI BOŽIĆNI BAZAR RUKOTVORINA NA NOVOM BEORGADU

Tradicionalni Božićni bazar rukotvorina žena izbeglica i dece sa teškoćama u intelektualnom razvoju otvoren je u „Merkator centru” u Beogradu. Bazar na kome učestvuje više od 30 izlagača, radiće večeras do 22 sata i sutra od 10 do 22 časa.

Ukupan prihod od prodaje rukotvorina namenjen je pomoći ugroženim ženama koje su bile prinuđene da napuste sigurnost svojih domova i nastave život daleko od njih. Zahvaljujući svojim rukotvorinama, izdržavale su svoje porodice u najtežim vremenima.

Manifestacija je organizovana pod pokroviteljstvom Fondacije Princeze Katarine. Ona i i njena Fondacija više od 20 godina podstiču rad ovih izuzetnih žena. Bazar je prava prilika da se kupe autentične, tradicionalne srpske rukotvorine kao božićni pokloni, a da se istovremeno pruži podrška porodicama žena koje izlažu svoje radove, kao i deci sa teškoćama u intelektualnom razvoju.

Svečanom otvaranju je uz bračni par Karađorđević, prisustvovala Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju, Nataša Stanisavljević, komesarka za izbeglice i migracije, kao i Daniel Emeri, ambasador Australije, Takahiko Kacumata, ambasador Japana, predstavnici diplomatskog kora, kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji.

Tagovi

Pročitajte još: