Humanost komšija sa Novog Beograda: Turniru u malom fudbalu za Alekseja!

Dok ima dobrih ljudi, ima i nade. To na delu pokazuju komšije iz bloka 72 na Novom Beogradu. Nakon što su čuli da njihov drug, s kojim su redovno igrali fudbal i delili sitne brige, sada ima teško bolesno dete, ovi ljudi velikog srca prvo što su pomislili bilo je šta mogu da urade da pomognu.

I vrlo brzo su se setili, organizovaće humanitarni turnir u malom fudbalu (upravo ove nedelje, 22.septembra) kako bi animirali ljude, ne samo da dođu, već i da uplate poruku za malog Alekseja. Priča ovog malenog dečaka postaje teška već sa 8 dana njegovog života. Tada ga prevoze na Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova a potom na Kliniku za dermatovenerologiju.

Aleksej je dete iz prve uredne, kontrolisane i održavane trudnoće rođen u 41 nedelji prirodnim putem. Međutim,, već po rođenju uočene su opsežne erozije u predelu potkolenica, desne nadlatkice i leve ušne školjke. Ustanovljeno je da Aleksej boluje od teškog i retkog oboljenja kože u javnosti poznatog kao bolest „dece leptira“.

– Razmišljali smo da li da bude humanitarna predstava, koncert, ali fudbal je ono što smo kao komšije stalno igrali. Biće na turnitu raznih dešavanja. Napravićemo turnir u izviđenju penala, a igraće se i stoni tenis. Pridobili smo 10.15 aktivnih igrača u fudbalu da daju dresove koje ćemo mi potom dati na humanitarnu licitaciju – priča Stefan, jedan od organizatora.

Turnir se održava 22. septembra u bloku 72, a prijave su do 20. Kotizacija iznosi 5.000 dinara. Prijave možete izvršiti preko brojeva na baneru.

Foto: Budi human

Malom Alekseju značiće svaka pomoć. Od rođenja, Aleksej je suočen sa ranama na celom telu i sluzokoži, svakodnevno trpi velike bolove a pošto je bolest na žalost terminalna (sa prosečnim životnim vekom ispod 30 godina) potrebna su značajna finansijska sredstva za gensku terapiju lekom Vyuvek koja se u Americi primenjuje od maja 2023. godine, za koju je neophodno prikupiti sredstva u najkraćem mogućem roku.

Možete pomoći i porukom 1579 na 3030 ili uplatom na račune:

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001810961-39

Uplatom na devizni račun:

160-6000001811800-44.

Tagovi

Pročitajte još: