I Bogdan i Jokić i Vasa: Na Novom Beogradu okupila se reprezentacija Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se pred početak priprema za Olimpijske igre.

Tim od 16 igrača se danas okupio u hotelu, a sve je proteklo u velikom oduševljenju, kako najmlađih navijača, tako i igrača.

Naše košarkaške zvezde, među kojima su i NBA starovi, pristizale jedna po jedna u hotel na Novom Beogradu.

Najveću pažnju, svakako, izazvao je Denverov as Nikola Jokić, povratnik u reprezentaciju, budući da je prošle godine propustio Svetsko prvenstvo, piše Danas.

Srbija prvi meč u takmičenju po grupama u Lilu igra 28. jula protiv SAD, najvećeg favorita.

Tri dana kasnije biće susret s pobednikom kvalifikacionog turnira, a 3. avgusta s Južnim Sudanom.

BOGDANOVIĆ: OI SU VRHUNAC SPORTA

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović izjavio je danas da su Olimpijske igre vrhunac sporta, i dodao da su svi igači spremni za rad.

„Prvo želim da izrazim saučešće porodici Kapičić. Želim i da vam se zahvalim što ste došli u ovolikom broju. OI su vrhunac sporta, drago mi je da imamo vašu podršku. Spremni smo za rad, mentalno da, fizički još ne, za to je Kari (selektor Pešić) zadužen. Nadam se da će nas zaobići povrede“, izjavio je Bogdanović na konferenciji za novinare.

PEŠIĆ: ZA NAS ĆE SVAKA MEDALJA IMATI ZLATNI SJAJ

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da će svaka medalja na Olimpijskim igrama imati zlatni sjaj, i dodao da je ovogodišnji košarkaški turnir na OI najjači u istoriji.

„Prvo da čestitam odbojkašima na plasmanu na OI i da počelim fudbalerima uspeh sutra protiv Danaca. Danas smo zvanično počeli pripreme za Olimpijske igre. Plan je da prva tri dana odradimo medicinske testove i obaveze prema sponzorima. Već 28. juna kreću timske pripreme, prva faza se završava sa dve trening utakmice protiv Holandije i Turske“, izjavio je Pešić na konferenciji za novinare.

Tagovi

Pročitajte još: