Incident na suđenju ubici sa Novog Beograda: Javio se za reč pa nastao haos

Ubica iz novobeogradskog „Belvila“ srušio se danas kada je prišao za govornicu prepune sudnice.

Lazar Tejić (23), koji je u Višem sudu u Beogradu priznao da je 12. novembra 2020. u garaži zgrade u beogradskom naselju „Belvil“ ubio Bojana Mirkovića (34), onesvestio se danas u sred sudnice.

Na današnjem suđenju je trebalo da budu pregledani snimci sa sigurnosnih kamera iz „Belvila“, koje su navodno zabeležile ubistvo.

– Optuženi, među kojima je i Tejić koji je u pritvoru, seli su u prvi red, ali im je rečeno da pređu u drugi red kako bi na monitorima mogli da prate snimak na kojem se vidi ubistvo Mirkovića. U tom trenutku Tejić se javio za reč i izašao za govornicu i uspeo samo da izusti da se ne oseća dobro. Naredne sekunde se onesvestio – kaže izvor „Blica“

Oružje pronađeno
Lazar Tejić je optužen da je električnim biciklom došao do zgrade, ušao u garađu i ubio Bojana Mirkovića. Bicikla, kao i oružje iz kog je pucao je ubrzo pronađeno. Kao saučesnici su optužnicom obuhvaćeni njegov očuh Bojan Kovačević, zatim Ivan Nikčević i Dušan Kokoruž. Filip Ivanović se tereti za pomoć počiniocu posle ubistva. Svi oni su uhapšeni desetak dana posle zločina.

 

Optuženom koji je ostao na podu odmah su pritrčali sudski i zatvorski stražari koji su mu pružili prvu pomoć. Podigli su ga da sedne, doneli mu vodu i za nekoliko trenutaka Tejić je ponovo bio pri sebi.

– Na pitanje sudije kako se oseća, rekao je da mu se u trenutku smračilo pred očima, kao i da je do juče pio antibiotike. Dodao je da je na sve verovatno uticala i napetost zbog toga što su „danas trebali da se gledaju snimci a njemu je teško da sve vidi majka koja sedi u publici“ – opisao je sagovornik.

Tagovi

Pročitajte još: