INOVACIJE U NASTAVNOM PROGRAMU ZA ŠKOLE NA TERITORIJI NOVOG BEOGRADA

Na inicijativu Aktiva direktora novobeogradskih osnovnih škola, u prostorijama opštinskog Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“, u četvrtak 23. februara, organizovana je tribina na temu inovacija u nastavnom programu.

FOTO: novibeograd.rs

Prezentacija na temu „Inovacijama u nastavi do kvalitetnijeg postignuća učenika iz predmeta razredne nastave“, organizovana je u saradnji sa izdavačkom kućom „Data Status“.

Direktorka opštinskog Centra Milka Milovanović Minić, u uvodnoj reči istakala je da škola po meri deteta podrazumeva neprestano inoviranje nastavnog procesa, kako bismo išli ukorak sa savremenim zahtevima društva.

Metodologija rada i učila, prema njenim rečima, moraju biti prilagođeni etapama razvoja deteta, moraju da pobuđuju kreativnost i radoznalost, čime se najbolje podstiče razvoj kognitivnih sposobnosti i priprema za nova složenija funkcionalna znanja.

FOTO: novibeograd.rs

Predsednika Aktiva Darko Eger, naglasio da se učitelji, nastavnici, roditelji i deca suočavaju sa različitim izazovima savremenog života koji se odražavaju na proces obrazovanja, te da im je u tom pogledu svaka podrška dobrodošla.

Direktorka izdavačke kuće „Data Status“ Biljana Kaličanin, pozvala je sve koji su u neposrednom radu sa decom ,da svojim iskustvima doprinesu unapređenju udžbenika. Predstavljeni su inovirani udžbenici za prvi razred osnovne škole, a prisutnim učiteljima iz nekoliko škola uručen je na poklon po jedan komplet, kako bi se mogli bliže upoznati sa sadržajem.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn