Investitor: Prekidamo izgradnju u Bloku 37 dok se ne reši situacija

Durst development doo Beograd, investitor objekta u Bloku 37 protiv čije izgradnje protestuju građani tog dela grada, saopštio je da obustavlja sve radove do daljeg.

Kako se navodi u saopštenju te kompanije, oni to čine kao „izraz dobre volje prema Gradu Beogradu i stanarima Bloka 37“.

„Usled novonastale situacije oko započetih radova na izgradnji našeg objekta u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu, te uključenja i aktivnosti Grada Beograda u vezi sa aktuelnim dešavanjima, bez obzira na činjenicu što posedujemo urednu i važeću dokumentaciju za izvođenje radove (važeću građevinsku dozvolu, plaćen doprinos za uređenje građevinskog zemljišta i aktuelnu potvrdu o prijavi radova), a kao izraz dobre volje prema Gradu Beogradu i stanarima Bloka 37, počevši od danas, 11. juna 2021, investitor obustavlja sve radove do daljnjeg, odnosno do rešavanja opšte situacije“, zaključili su iz Durst development.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže za N1 da je obišao radove u Bloku 37 i tvrdi da su zaustavljeni.

„Pitao sam ih, oni su rekli da su zatrpavali neke rupe koje su ostale da ne bi neko upao u te rupe, da su to završili i danas možete da vidite ono što sam ja video pre pola sata, da su svi radovi zaustavljeni, da su sve mašine parkirane i da na svim ogradama stoji natpis da su radovi privremeno obustavljeni, tako da je investitor očigledno ispoštovao i održao svoju reč, a video sam i da su objavili zvanično saopštenje da obustavljaju radove i da će sačekati neko konačno rešenje sa gradom, koje bi trebalo da bude u interesu građana i grada i samog investitora“, rekao je Vesić.

Izvor: N1

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn