IZGRADNJA MOSTA KOJI SPAJA BLOKOVE I ADU POČINJE SLEDEĆE GODINE

IZGRADNjA pešačko-biciklističkog mosta koji će spojiti Adu Ciganliju i novobeogradski Blok 70 počeće krajem 2023. ili početkom 2024. godine, istakao je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Kako stoji u dokumentaciji, u planu je da se na ovom prostoru, sa novobeogradske strane izgradi i dvoetažna garaža sa 140 mesta uz Savski nasip, punjači i brojač bicikala, a pominju se i zelene površine.

Inače, izgradnjom mosta bio bi formiran kontinualni koridor biciklističke mreže Zemun – Novi Beograd – Ada Ciganlija – Dorćol. On je planiran isključivo za pešačko-biciklistički saobraćaj, a gradila bi se dvosmerna staza duž cele konstrukcije. Ovim planom, kolski saobraćaj je zabranjen, osim za vozila sa posebnim režimom korišćenja (Hitna pomoć, vatrogasna služba, održavanje). Takođe bi bili zadržani biciklistički koridori kroz blokove.

– Odvojen je novac za projekat i ukoliko ga završimo do kraja sledeće godine, počećemo sa izgradnjom mosta ili krajem 2023. ili početkom 2024. – rekao je Šapić. – Most neće ugroziti saobraćaj i napraviti gužve u tom delu Novog Beograda. Procenjuje se da će za izgradnju konstrukcije preko Save majstorima biti potrebno oko godinu dana.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn