Izgradnja toplovoda Obrenovac – Novi Beograd počinje u junu

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas, posle sastanka Radne grupe za praćenje aktivnosti na realizaciji projekta „Toplovod Obrenovac – Novi Beograd”, da bi izgradnja toplovoda mogla da počne u junu.

Mihajlović kaže da je reč o projektu vrednom 194 miliona evra, koji je važan i za Beograd i Srbiju, jer će omogućiti povećanje energetske efikasnosti, korišćenje novih energenata, kao i da se toplotna energija dobija po nižoj ceni.

„Beograd je najveći grad u Srbiji i veoma je važno da energetski bilans Beograda bude održiv i da se povećava energetska efikasnost. Pokazali smo na prethodnim projektima da kad Vlada Srbije i Grad Beograd rade zajedno, možemo da napravimo rezultat”, navela je ona, saopštilo je ministarstvo.

Verujem da će tako biti i ovog puta i da ćemo uspešno rešavati sve probleme i da ćemo za nekoliko godina imati završen ovaj projekat, koji između ostalog uključuje izgradnju 28 kilometara toplovoda i četiri pumpne stanice, rekla je Mihajlović, prenosi Tanjug.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je izgradnja toplovoda Obrenovac – Novi Beograd projekat koji se pominje nekoliko decenija i da će sada konačno biti realizovan.

On je naveo da će projekat omogućiti da se topla voda koja se trenutno baca u Savu i zbog koje je Sava nekoliko stepeni toplija, koristi za grejanje, što će pored sigurnog snabdevanja toplotnom energijom imati i pozitivan uticaj na životnu sredinu.

„Na današnjem sastanku utvrdili smo dinamiku aktivnosti, kako bi radovi mogli da počnu ove godine, nadamo se u junu”, rekao je Vesić.

Sastanku Radne grupe prisustvovali su i predstavnici EPS-a, EMS-a, Elektrodistribucije Srbije, Beogradskih elektrana, kao i predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike, Ministarstva finansija i Grada Beograda.

Izvor: Politika

Tagovi

Pročitajte još:

google sites unblocked funny shooter 2 unblocked yohoho paper.io unblocked unblocked games drive mad unblocked unblocked games at the school github.io unblocked unblocked io games
Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn