„IZLETELI SU IZ KOLA I UPUCALI GA U STOMAK“ Sukob navijača na Novom Beogradu identičan napadu od pre 5 godina u kojem je UBIJEN Demir Jukić, navijač Partizana

Krvavi navijački obračun na Novom Beogradu nažalost nije izolovani slučaj, već se ovakvi sukobi često dešavaju na ovoj teritoriji. Ovaj sukob je nesumnjivo podsetio na stravičan obračun u kojem je Demir Jukić, navijač Partizana, izgubio život kada je upucan juna 2017. godine, nedaleko od mesta sinoćnjeg navijačkog incidenta.

Podsetimo, navijači Partizana i Zvezde sukobili su se sinoć na Novom Beogradu u Gandijevoj ulici, kada su Delije napravile sačekušu Grobarima, a u tuči je učestvovalo desetine navijača.

Policija je na licu mesta zatekla šestoricu povređenih mladića, koji su izjavili da su navijači Partizana i da su ih napali navijači Zvezde iz Zemuna i Surčina.

Česti sukobi navijača

Blokovi na Novom Beogradu su lokacija koja je često podložna navijačkim incidentima, a mahom zbog borbe oko teritorije.

Navijačka frakcija Partizana „Vandal bojsi“ imaju uporište upravo na Novom Beogradu već godinama unazad, dok su međusobne sačekuše upravo zbog toga veoma česte.

Ubistvo Demira Jukića

Jedna od takvih je bila i pre pet godina, kada je došlo do strašnog navijačkog obračuna 2017. godine u kojem je upucan Demir Jukić (18). Obračun je izbio na samo nekoliko stotina metara od mesta na kojem su se sinoć sukobili navijači.

Jukić je tada ranjen u stomak, a nakon čak 12 operacija i komplikacija dva meseca nakon sukoba mladić je izgubio život u avgustu 2017. godine.

Navijački obračun u kojem je Demir stradao se dogodio 8. juna u Ulici dr Ivana Ribara, preko puta Bloka 45.

Krvavi sukob je izbio oko 23 časova, a kao i sada, u pitanju je bio navijački obračun oko prevlasti teritorije, a kao jedan od motiva je bio crtanje i švrljanje navijačkih grafita.

Obračun je u velikoj meri ličio na sinoćnji – sačekuša u kasnim satima, grafiti, veliki broj ljudi i na kraju krvavi epilog.

Demir je bio pripadnik navijačke grupe „Vandal bojs“, a navijači Partizana i danas skandiraju njegovo ime i nose transparente sa njegovim likom na svaku utakmicu.

Zbog ubistva Jukića niko nije uhapšen.

– Ono što sam čuo od prijatelja jeste da se tu odjednom našlo stotinu automobila, da je čitava horda nagrnula na njih nekoliko momaka. Niko od njih koji su sedeli tu nije imao više od 19 godina, nisu nikoga dirali, niti je moj sin išta uradio u životu zbog čega bi ovako stradao. Sve sam mogao da očekujem, ali ovako nešto ne. Želim da znam zašto su ga ubili, želim da vidim tog čoveka koji je to uradio, samo da mi objasni zbog čega je moralo ovako – ispričao je ranije za medije Demirov otac.

Tagovi

Pročitajte još: