Javnost u Srbiji zgranuta preblagom kaznom za brzu vožnju u drogiranom stanju na Novom Beogradu

Po ko zna koji put javnost u Srbiji zgranuta je preblagom kaznom za brzu vožnju u drogiranom stanju, koja ugrožava sve učesnike u saobraćaju.

Najnoviji primer je zabeležen na Bežanijskoj kosi, gde je 22-godišnjak bez vozačke dozvole, drogiran, vozio tri puta brže nego što je to dozvoljeno. Ipak, on je samo kratko zadržan u policiji i pokrenuta je prekršajna prijava. Dakle, najblaža moguća kazna, koja mu omogućava da čim izađe iz policije, opet sedne u kola i nastavi bahatu vožnju. „Zatvor 5 godina, isti ili slican postupak 10 godina zatvor, malo je sto vozi bez dozvole jos divlja drogiran.“

„Zabrana polaganja 10 godina minimum.“

„Prekršajna??? Sa 139 km? Koliko ljudi mora da poubija za krivičnu? Kakva prekršajna osudio bi ja njega na dozivotnu m… mu njegovu drogiranu! Takvi ako se ne sankcionisu kako treba sutra ubiju nečije dete na pesackom ili slicno!“

Samo su neki od komentara naših sugrađana, a šta kažu stručnjaci?

U Komitetu za bezbednost saobraćaja, traže, kako naš narod kaže, dlaku jajetu, pa naglašavaju da drugačije i nije moguće postupiti, jer nasilnička vožnja bi bila dva kilometra brže, nego što je mladić vozio. Dakle, kažnjava se brzina veća od 141 km na čas.

Paradoksalno, ali stručnjaci za saobraćaj još naglašavaju da u prekršajnom postupku vozač-nasilnik može gore da prođe nego u krivičnom.

Tagovi

Pročitajte još: