JESENJE SUZBIJANJE KRPELJA NA NOVOM BEOGRADU

JKP „Gradska čistoća“ započinje jesenju akciju suzbijanja krpelja na javnim površinama grada Beograda.

U sredu, 12. oktobra, ukoliko to vremenske prilike dozvole, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ će sprovoditi tretman suzbijanja krpelja u periodu od 10.00 do 14.00 časova. Tretmanom će biti obuhvaćene javne zelene površine Košutnjaka, Pionirskog grada, parka Bele vode, Lipovačke šume, Miljakovačke šume, Ade Ciganlije, Filmskog grada, Nove Skojevske, Makiša, Hajd parka, Topčidera, Ušća sa priobaljem i okolnim parkovima, Zemunskog parka, parka Jelovca i priobalja od Galovice do Bloka 45.

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova. Aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova. U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah. Apelujemo na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad.

Tagovi

Pročitajte još: