JKP „Gradska čistoća” nastavlja akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca u ovim delovima Novog Beograda

JKP „Gradska čistoća” i sutra nastavlja akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca uređajima sa zemlje na teritoriji grada Beograda.

Naime, u petak, 25. avgusta, od 5 do 7 časova i od 19 časova do ponoći, ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine „Gradske čistoće” suzbijaće odrasle komarce uređajima sa zemlje na sledećim lokacijama:  park Ušće,  ka Bežanijskom zimovniku.

Iz „Gradske čistoće” napominju da će se tretman sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu to dozvolili. Ekipe „Gradske čistoće” koriste za tretman suzbijanja komaraca preparate koje je registrovalo Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Takođe, preparati su upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, tako da građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 časa i subotom od 8 do 14 časova.

Iz „Čistoće” apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja ove akcije.

Tagovi

Pročitajte još: