JKP „Zelenilo-Beograd“ uredilo površine Gerentološkog centra na Bežanijskoj kosi

Menadžment preduzeća JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd već nekoliko godina unazad kosi zelene površine u okviru ustanove „Gerontološki centar Beograd“ u Ulici Marije Bursać u Zemunu.
Površine u okviru ovog centra su površine specijalne namene o kojima je dužan da se stara vlasnik tj.korisnik. Ipak, s obzirom da se radi o ustanovi koja pruža negu i pomoć osetljivoj kategoriji stanovništva, našim najstarijim sugrađanima koji su tu smešteni, a nema mogućnosti da samostalno izvodi ovakve radove, JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd kao društveno odgovorno preduzeće im rado izlazi u susret i kosi ovaj veliki kompleks od 17 hektara, kako bi boravak korisnika bio lepši i ugodniji.


„U Gerontološki centar dolazimo da pomognemo u košenju već dugi niz godina i mogu da kažem da je to postala ustaljena praksa i da sada već dolazimo kao prijatelji Centra. Zaposleni i korisnici ove ustanove se veoma trude, da sami i bez sredstava uređuju površine ispred Centra, sade i neguju cveće i ruže. Trud koji korisnici ulažu da, i u tim godinama, uređuju prostor u kojem borave kako bi im ambijent bio lepši, mi želimo da podržimo i pomognemo im time što ćemo pokositi ostatak dvorišta. Tako želimo da doprinesemo njihovom lepšem boravku ovde.“ – rekao je generalni direktor JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd Slobodan Stanojević.
Da se korisnici izuzetno lepo, u okviru svojih mogućnosti, staraju o zelenilu unutar kompleksa Gerontološkog centra Beograd govori i činjenica da godinama učestvuju u Akciji „Za zeleniji Beograd“ koju organizuje „Zelenilo-Beograd“ i da često osvajaju nagrade. Površine sa cvećem su odlično uređene uz skladan izbor biljaka, koji je uvek lepo prilagođen nameni koju ima ovaj objekat. Ono što je posebno interesantno je to što u atrijumu zgrade Gerontološkog centra rastu fikusi po svojim dimenzijama jedinstveni u Beogradu, koje uzgajaju i neguju zaposleni i korisnici centra.
Dom „Bežanijska kosa“ se nalazi u velikom parku sa puno zelenila koje doprinosi osećaju mira i sigurnosti korisnika. Za njih 600, prosečne starosti 82 godine, koji u Domu borave prostrano dvorište nudi pregršt mogućnosti za bavljenje rekreacijom, za uživanje u predivnoj prirodi ili za jednostavan odmor na nekoj od mnogih klupa u hladovini. Zelenilo je terapija za sva čula jer je priroda puna umirujućih zvukova i mirisa. Zbog toga je od izuzetne važnosti da dvorište bude uređeno, trava pokošena, a kao i mnogo puta do sada i ove godine za to imamo da zahvalimo vrednoj ekipi „Zelenila Beograd“ i njihovom direktoru, gospodinu Stanojeviću“ – poručuje v.d. direktora Gerontološkog centra Beograd, Srđan Dimitrijević.
„Kada vidite da neko ulaže toliki trud i energiju u želji da mu prostor u kom boravi bude oplemenjen cvećem i ukrasnim biljkama, najmanje što možete da učinite je da im pružite ruku podrške i u okviru svoje delatnosti pomognete.“- zaključio je Stanojević.


„Zelenilo-Beograd“ u skladu sa Programom redovnog održavanja zelenih površina kosi oko 2000 hektara travnjaka u Beogradu. Košenje javnih površina započeto je u aprilu mesecu i do sada su visoke kategorije površina (parkovi, skverovi, saobraćajnice) pokošeni u proseku četiri puta, dok je u stambenim naseljima u toku drugi ciklus košenja. Imajući u vidu činjenicu da „Zelenilo“ u prolećnom periodu ima veoma intenzivno angažovanje na uređenju javnih zelenih površina širom Beograda i da su radnici uposleni na redovnim poslovima, menadžment Preduzeća se lično uključio u košenje Gerontološkog centra, tako da su danas kosionim uređajima upravljali generalni direktor preduzeća i direktori sektora JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn