Još jedan mini-odmor, ali i izmenjeno radno vreme: Evo kako će raditi pijace, tržni centri, marketi za Prvi maj

Parkiranje u zoniranim delovima grada biće besplatno u ponedeljak i utorak.

Tokom prvomajskih praznika, 1. i 2. maja, mnogi objekti u Beogradu radiće po izmenjenom radnom vremenu, dok će parking u zoniranim delovima grada biti besplatan.

Radno vreme trgovinskih i ugostiteljskih objekata za vreme praznika biće neznatno izmenjeno, a tržni centri radiće kao i svakog dana.

Pijace

Sve pijace koje posluju u sastavu JKP „Beogradske pijace“ u ponedeljak i utorak, 1. i 2. maja, radiće po uobičajenom radnom vremenu od šest do 19 časova, najavljeno je iz ovog preduzeća.

Pijaca OTC – Novi Beograd u ponedeljak, 1. maja, neće raditi, dok će od 2. maja raditi u skladu sa letnjim režimom rada od osam do 20 časova.

Garaže i parking-prostori za korisnike i posetioce pijaca tokom praznika radiće po ustaljenom režimu.

Veletržnica Beograd će tokom praznika 1. i 2. maja raditi 24 časa dnevno.

Dežurne apoteke

Dežurne apoteke koje inače rade od 00 do 24 časa, biće otvorene i tokom praznike:

  • Sveti Sava, Nemanjina 2 (6643-170)
  • „Prvi maj“, Kralja Milana 9 (3241-349)
  • „Bogdan Vujošević“, Bulevar maršala Tolbuhina 30 (2601-887)
  • „Zemun“, Glavna 34 (2618-582)
  • „Gornji grad“; Dr Đorđa Kovačevića 27, Lazarevac (8129-611).

Većina privatnih apoteka radiće po redovnom radnom vremenu tokom praznika.

Benzinske pumpe

Benzinske stanice u vreme praznika rade 24 sata na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od šest do 20 časova.

Radno vreme „Parking servisa“

JKP „Parking servis“ obaveštava korisnike svojih usluga da zbog obeležavanja Praznika rada neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada u ponedeljak i utorak, 1. i 2. maja.

U istom periodu, shodno Propisu o radu u dane državnog praznika biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u Takovskoj 31, Mileševskoj 51 i Bulevaru Milutina Milankovića 134g.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta tokom predstojećeg praznika biće neprekidno otvoreni i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila.

Naplata i kontrola parkiranja počinje posle prvomajskih praznika, od srede, 3. maja, kada sa radom počinju i poslovnice Korisničkog servisa, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Pročitajte još: