JOŠ JEDNA POBEDA U LIGI ŠAMPIONA: Novi Beograd deklasirao Mađare

Ponekad je Novom Beogradu potrebno samo da neko izvadi čep iz boce, da voda krene da se sliva u nju i poplavi protivnika. Alvaro Granados i Strahinja Rašović su ga udruženim snagama izvukli, demostrirali su saigračima kako da izlome Martona Levaja i zadaju završni udarac OSC Budimpešti – 17:9.

Izdržao je mađarski klub jedno poluvreme protiv srpskog i regionalnog šampiona, više nije mogao. Danijel Varga namenio je Peteru Kristijanu Manhercu nešto drugačiju ulogu od one koju ima u reprezentaciji Mađarske kod Žolta Varge, predaleko je izvrsni šuter bio od gola, mučio se da podesi ruku, a bio je zadužen i za kreiranje akcija. Odsekao je Novi Beograd prvu zvezdu OSC Budimpešte i poprilično lako upisao drugu pobedu u Ligi šampiona.

Živko Gocić bio je spreman za svaku zamku kolege sa kojim se koliko do juče taktički nadmudrivao u mađarskom šampionatu. Dobro je znao šta Danijel Varga može da pokuša, kakvu zamku da postavi, samo što je ovoga puta Živko Gocić taj koji ima daleko skuplju i bolju ekipu. Na sve je bio spreman i čim je Novi Beograd dotegao odbranu – a, to se desilo u finišu prvog poluvremena – OSC Budimpešta je ispala iz igre.

Možda bi i ranije novobeogradski klub kreirao nedostižnu razliku da okvir gola nije bio saveznik Martona Levaja kada su udarce upućivali Dušan Mandić, kapiten Novog Beograda, i Radomir Drašović. No, imao je domaćin sasvim dovoljno opcija, mogao je da menja Živko Gocić zamisli u hodu, rotira spoljne igrače na bekovskim pozicijama i pronađe kombinaciju koja će mu se isplatiti.

Novopridošlice Alvaro Granados i Dimitrios Skumpakis su povukli, španski šuter se razmahao u drugom poluvremenu, a i ostatak tima je koristio situacije kada dobije koji sekund viška zbog kašnjenja rivala u odbrani. Viktor Rašović, Angelos Vlahopulos, Strahinja Rašović, Radomir Drašović… Svima je ruka bila mirna.

Izostao je doprinos centara u većoj meri, no to je samo pokazatelj da dubine koju poseduje Novi Beograd. Duško Pijetlović i Miroslav Perković bili su jedini pravi sidraši – Savo Ćetković meč posmatrao sa tribina, odmarali su i Nika Šušiašvili i Vasilije Martinović – pa se Dimitrios Skumpakis često spuštao kod stative. U finišu je i Dušan Mandić došao do dolova i zaokružio pobedu Novog Beograda.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn