JUNSKI UPISNI ROK NA FAKULTETIMA Prijemni ispiti za Univerzitet u Beogradu počinju sutra

U prvom junskom upisnom roku na fakultete Univerziteta u Beogradu, od ponedeljka 24. juna počinje polaganje prijemnih ispita, koje će biti završeno do 28. juna 2024. godine. Prema rasporedu, objavljivanje rezultata mora biti najkasnije do 1. jula na preliminarnoj rang-listi, a objavljivanje konačnih rang-lista fakulteta, odnosno Univerziteta u celini, najkasnije do 8. jula 2024. godine.

Upis će biti realizovan od 8. do 12. ju­la, nakon objavljivanja konačne rang-liste Univerziteta, a prema rasporedu mora biti završen 12. jula 2024. godine do kraja dana.

Univerzitet u Beogradu konkursom predviđa da se redosled kandidata za upis studenata u prvu godinu studijskog programa utvrđuje na osnovu opšteg uspeha postignutog u srednjoškolskom obrazovanju i rezultata postignutih na prijemnom ispitu. Kandidat za upis može da ostvari najviše 100 bodova.

Vladan Đokić, rektor Univerziteta u Beogradu precizira da se uspeh iz srednje škole i rezultat koji kandidat postigne na prijemnom ispitu boduju kao i prethodnih godina – uspeh iz škole 40 odsto, a uspeh na prijemnom ispitu 60 odsto, te da se zbirom ove dve komponente zaokružuje pokazana ukupna uspešnost za upis na fakultet.

Rektor je kandidatima poželeo uspeh na prijemnim ispitima, sa preporukom da na polaganje dođu odmorni i koncentrisani na rad. Fakulteti pojedinačno određuju pravila procedura sprovođenja prijemnog ispita, u zavisnosti i od prostora koji je za to predviđen.

Tagovi

Pročitajte još: