„Kad su Ledine postale isključivo Novi Beograd“: Cene kao kod Belvila, a daljina za neke presudna

Da li mislite da su ove prosečečne cene opravdane za Ledine?

Naša sugrađanka u potrazi za stanom za zakup prethodnih nedelja požalila nam se na trend vlasnika nekretnina koji ju je prilično naljutio. Kako ističe, osim cena koje su i dalje velike, neprijatno ju je iznenadilo i to što se naselja poput Ledina definišu kao idealna i po lokaciji i po kvalitetu gradnje.

Prema njenim rečima više nigde u oglasima ne možete saznati da se stan nalazi na Ledinama, već isključivo piše da je reč o Novom Beogradu.

„Kako ne znam najbolje ovaj kraj grada, pomislila sam da je blizu svega što su naveli u oglasu, (i to ne jednom, već gotovo svaki oglas izgleda tako). Provozala sam se gradskim prevozom i to je trajalo kilometrima duže od onog što je pisalo u oglasima. Mislim da pojedini svesno koriste popularnost koju je stekao Novi Beograd i nadaju se da će tako privući zakupce. Međutim, za one koji žele da im je posao blizu, Ledine jednostavno nisu. Ne osporavam da pripadaju toj opštini, ali ako neko istakne Zemun, Altinu ili Surčin, pravedno je da napiše da su Ledine u pitanju“, ističe ova sugrađanka.

I zaista ukoliko malo prelistate portale za nekretnine, primetićete da su Ledine po cenama stanova pristigle neke druge opštine.

Kupci stanova sve češće se odlučuju za Ledine, jer su dobro povezane sa Novim Beogradom a do sada je na to uticala i cena koja je bila niža, međutim, prosečan kvadrat uknjiženog stana u nvogradnji popeo s na 1.800 evra (pa i više). Dok su cene zakupa iznad 300 evra.

Mana je rejting koji je važio za ovu opštinu godinama ranije, ali i udaljenost od centra grada (oko 12 kilometara). Prednost je blizina aerodroma „Nikola Tesla“ (oko 4 km), kao i dobra snabdevenost. Ledine danas imaju više od 400 zanatskih radnji, marketa, kafića i restorana.

Iako pripada Novom Beogradu, ovo naselje svakako da nema reputaciju nekih drugih lokacija na istoj opštini, gde cena kvadrata prelazi 2.500 evra i više.

Ledine su dobile ime jer su kao naselje nastale na livadama i pašnjacima van grada, a brzom urbanizacijom ovo naselje naselili su bivši stanari Starog sajmišta.

Iako su nekada Ledine bile poznate po izgradnji kuća sa prostranim dvorištem, danas to nije slučaj i sve je više zgrada u ovom beogradskom naselju.

Ledine je jedno od naselja za koje stručnjaci smatraju da postati jedno od najnaseljeninih, što u prilog govori i izgradnja novih zgrada upravo u ovom delu Beograda. Zgrade niču gotovo svakodnevno.

U prilog ovoj opštini idu najavljeni projekti i oni koji su u toku poput Nacionalnog stadiona, a tu je i nedavno završena deonica auto-puta Novi Beograd-Surčin.

Da li mislite da su ove prosečečne cene opravdane za Ledine? Pišite nam u komentarima.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn