Kada je Tito posetio blok 45 na Novom Beogradu

Prepisan letak kojim je 14. maja 1977. godine bila oblepljena citava MZ Sava na Novom Beogradu, pred radosni dogadaj…

DRAGI UKUCANI

IMAMO VELIKU CAST DA NAM U SUBOTU 14. MAJA DOLAZI DRUG TITO TO JE VELIKA CAST ZA NAŠU MESNU ZAJESNICU I NJENE GRAÐANE, ALI I VELIKA ODGOVORNOST DA SVE PROÐE KAKO TREBA I DOLIKUJE.

ZBOG TOGA VAS NAJLEPŠE MOLIMO DA SE PRIDRŽAVATE SLEDECEG:

1. Da uredimo naše terase i istaknemo što više cveca. Sa terasa da skinemo sve drugo osim cveca , /veš , posteljinu i sl /.

2. Izidjimo i na radnu akciju cišcenja oko zgrade i ulepšavanja našeg ulaza. Sklonimo svaki papiric sa zemlje. Napišimo neku parolu ili transparent. Isaknimo zastave na terasama koje gledaju prema Centru MZ.

3. U subotu u 9 casova izidjimo svi, ali baš svi! ispred zgade odakle cemo kolektivno da odemo na mesto koje nam je odredjeno za docek i isprecaj druga TITA.

4. Svako nek ponese bar po jedan cvet koji cemo baciti na put i to na 100 metara pre nego što naidju prva kola iz pratnje. Na kola u kojima ce biti drug Tito nikako ne treba ništa da se baca.

5. Prilikom prolaska kolone i posebno druga TITA budimo radosni i po kažimo našu razdraganost što docekujemo druga TITA sa pesmom i mahanjem zastavicama, skandiranjem TITO-TITO.

6. Kada prodje kolona ostanimo na svojim metima i sacekajmo da se drug Tito Vrati, a vratice se brzo, da ga opet veselo i srdacno ispratimo i poželimo da nam opet dodje.

7. Na prozorima i na terasama niko ne može da bude. Prozori moraju biti zatvoreni. Isprerd zgrade ostace jedan redar – koji ce cuvati zgradu dok se mi ne vratimo sa doceka i ispracaja. Za to vreme niko nece moci da ulaziti u zgradu. Stanove trba zakljucati i iskljuciti elektro uredjaje, svetlo, šporete, bojlere, televizore i dr.

8. Za vreme dolaska i odlaska na docek cuvajmo travu, cvece, drvece koje smo mi odnegovali. Sprecimo svako nekulturno i nedisciplinovano ponašanje. Pevajmo borbene i partizanske pesme. Dokažimo sve naše vrline i pozitivne osobine. Obezbedimo da se i drugi ponašaju kako to u ovakvim prilikama traba i kako dolikuje. Cim se zavši docek i ispracaj, vratimo se u najboljem redu u svoje stanove, bez ikakve žurbe i gužve. Pri tom strogo vodimo racuna o deci i našim najmladjima i sprecimo da se niko ne povredi.

HVALA VAM NA SARADNJI I UCEŠCU !

ŽIVEO VOLJENI DRUG TITO !

MESNA KONFERENCIJA SSRN „SAVA“

Tagovi

Pročitajte još: