KAPITEN TRAKTORISTA REKAO ZBOGOM FUDBALU: Krunu karijere dosegao je igranjem na beogradskoj Marakani

Došlo je vreme da se na jednu bogatu fudbalsku karijeru stavi tačka.

Pred fudbalerima novobeogradskog IMT-a je istorijska polusezona. Popularni „Traktoristi“ u nastavak šampionata ulaze kao lideri Prve lige Srbije i svi u klubu se nadaju da će ekipa već od naredne jeseni krenuti u istorijsku borbu za superligaške bodove.

Međutim, ono što je u ovom momentu potpuno jasno, IMT u odlučujuće bitke kreće bez svog kapitena Nemanje Markovića koji je odlučio da „okači kopačke o klin“.

 

Tridesetpetogodišnji fudbaler tokom svoje bogate igračke karijere nastupao je za zemunski Teleoptik, Palilulac, Donji Srem iz Pećinaca, RFK Novi Sad, Dolinu iz Padine, šabačku Mačvu i Sopot, a prethodnih šest meseci proveo je na poziciji igrača/trenera u ekipi novobeogradskog Ušća, ekipi koja predstavlja razvojni tim „Traktorista“.

 

U dresu IMT-a nastupao je u dva navrata. Prvi put je dres kluba sa „Old Traktor Arene“ obukao februara 2009. godine stigavši iz beograskog Palilulca i u klubu se zadržao godinu dana. Leta 2017. godine ponovo se vraća na stadion kraj novobeogradske Hale sportova i u klubu ostaje do okončanja igračke karijere, a poslednjih godina nosio je i kapitensku traku.

Ostaće upamćeno da je kao igrač učestvovao u istorijskom plasmanu IMT-a u drugi rang srpskog fudbalskog takmičenja, a svi se nadaju da će sa neke druge klupske pozicije proslaviti i plasman u elitu. Istovremeno, bio je deo ekipe koja je odigrala svoj, do sada najveći meč u istoriji kluba kada su u okviru nacionalnog kup takmičenja gostovali Crvenoj zvezdi.

Da podsetimo, u prolećnoj premijeri u nastavku šampionata, fudbaleri IMT-a gostovaće u Užicu ekipi GFK Slobode. Meč na stadionu „Radomir Antić“ na programu je 25. februara.

 

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn