Kineska firma kupila 275 ari gradskog zemljišta na Novom Beogradu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da je grašđevinsko zemljište kod Ulice Jurija Gagarina prodato za 821 milion dinara i najavio da „Lasti“ preti raskid ugovora zbog brojnih izostanaka autobusa.

Gostujući na TV Hepi, Vesić je rekao da je gradsko zemljište juče prodato na javnom nadmetanju.

– Velika kineska kompanija, koja je kupila dve građevinske parcele ukupne površine 27.501 metara kvadratnih, u gradski budžet će uplatiti preko sedam miliona evra. Oni su najavili izgradnju modernog kineskog tržnog centra u koji će se useliti zakupci iz Tržnog centra Piramida iz bloka 70 koji je izgoreo, kao i drugi kineski prodavci – rekao je Vesić.

Dodao je da su na kupljenim parcelama predvidjeni komercijalni sadržaji niske spratnosti. Objasnio je da je kineski centar u bloku 70 bio neuslovan, dok će novi tržni centar biti moderan objekat uradjen po svim standardima. Projekat budućeg tržnog centra biće predstavljen u petak u Skupštini grada Beograda, najavio je on.

Vesić je rekao da je utvrdjeno da Lasta na prigradskim i lokalnim linijama 16. maja nije ostvarila bez obrazloženja 129 polazaka a 17. maja još 134 polazaka autobusa.

– To se posebno odrazilo na kvalitet prevoza u Mladenovcu, gde su se stvarale velike gužve. Takvo Lastino ponašanje je nedopustivo. Grad Beograd uredno plaća svaki kilometar koji prevezu, pa će i oni da poštuju svoje obaveze. Zato su dobili poslednje upozorenje pred raskid ugovora”- rekao je Vesić.

Kako je rekao, grad Beograd će sigurno raskinuti ugovor sa Lastom bude li se ovakvo ponašanje ponovilo. Vesić je rekao i da je JKP Beograd put jutros pustio u rad 150. ulicu od početka godine koju su uredili.

– U Vojvode Stepe, od ulice Ruža do Zemljoradničke ulice, od jutra saobraćaj normalno funkcioniše- rekao je on.

Blic

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn