Kleštima skidao zujalice sa flaša u radnji po Novom Beogradu i krao: Preti mu duga robija

Flaše je stavljao za pojas svojih pantalona i izašao iz objekta bez prethodnog plaćanja, na koji način je oštetio navedeno pravno lice za iznos od oko 30.000,00 dinara

Protiv V.M. (45) Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog zbog sumnje da je u periodu od 19. novembra prošle godine do 15. aprila ove, na Novom Beogradu, u objektima „Maxi“ koji su u vlasništvu privrednog društva „Delhaize Serbia“ učinio više krivičnih dela Teška krađa.

Okrivljenom se stavlja na teret da je savlađivanjem mehaničkih i elektronskih prepreka oduzeo tuđe pokretne stvari drugom, u nameri da njihovim prisvajanjem pribavi sebi protivpravnu imovinsku korist i to tako što je sa rafova odeljka sa alkoholnim pićima uzimao flaše koje je najpre stavljao u potrošačku korpu, pa je iskoristio odsustvo radnika i iz desnog džepa jakne koju je nosio na sebi izvadio klešta koja je upotrebio u cilju savlađivanja elektronske prepreke – elektronske zaštite artikla od krađe (zujalice), koje je potom ubacio u rafove, a flaše je stavljao za pojas svojih pantalona i izašao iz objekta bez prethodnog plaćanja, na koji način je oštetio navedeno pravno lice za iznos od oko 30.000,00 dinara.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljenog oglasi krivim i da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i šest meseci, kao i da mu produži pritvor koji je prema okrivljenom već određen rešenjem suda.

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: