Ko je devojka koja je pomerila granicu na trci organizovanu na Novom Beogradu?

 

Pobedu u muškoj konkurenciji odneo je Vambua Bernard iz Kenije sa rezultatom 28:26 minuta. Drugo i treće mesto pripalo je njegovim sunarodnicima Kimtaiju sa vremenom 28:28 i Kipsangu sa 28:30.

U ženskoj konkureciji pobedila je El-Oihabi Doue iz Španije koja je trku završila za 33:20 minuta. Kenijke Jebet Valentine (33:30) i Niaboke Rona (34:19) bile su druge i treće.

Mnogo razloga za slavlje imala je i jedna od najboljih atletičarki u istoriji Crne Gore, Slađana Pejović, koja je dva puta bila učesnica Olimpijskih igara. Popularna “gazela iz Nikšića” oborila je državni rekord na 10 kilometara.

“U izuzetno jakoj konkurenciji u kojoj su dominirale takmičarke iz Kenije, uspela sam da se probijem u sam vrh, uspela sam da postavim novi rekord Crne Gore, koji sada 38:39. Do sada je bio 39:20. Posle svih uspona i padova koje sam imala, spremna za nove izazove. Što bi rekli, godine su samo broj, dok ima volje, želje i upornosti sve se može. Hvala svim ljudima koji su uz mene i koji mi pomažu da ostvarujem svoje ciljeve.”, poručila je Slađana Pejović.

Podsećanja radi, Slađana Pejović je vlasnica državnih rekorda Crne Gore od 800 metara do maratona.

 

Tagovi

Pročitajte još: