Kod Geneksa u planu izgradnja kula; Evo šta će se sve graditi na Novom Beogradu

Lokacija kod nezavršene garaže u novobeogradskom Bloku 34, nedaleko od Geneks kule, čija gradnja je počela još 90-ih godina, mogla bi biti pretvorena u zonu mešovitih gradskih centara.

Zona mešovitih gradskih centrara podrazumeva kombinaciju višeporodičnog stanovanja i komercijalnih sadržaja iz oblasti trgovine i uslužnih delatnosti, vidi se iz Elaborata za potrebe izrade PDR dela bloka 34, za koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio rani javni uvid prenosi eKapija.

Granica plana obuhvata deo bloka između ulica Narodnih heroja i Studentske i Bulevara Arsenija Čarnojevića. Približna površina je 2,71 hektara, a na njoj se nalaze neizgrađene površine, u okviru kojih se nalazi napušteni nedovršeni objekat garaže i samoniklo rastinje.

Kako se u dokumentu navodi, kroz plansku razradu ispitaće se mogućnosti formiranja direktnog pristupa lokaciji iz postojećih saobraćajnica u području.

Planom je predviđeno da BRGP površine za mešovite gradske centre bude 135.280 metara kvadratnih, kao i da na tom mestu bude oko 3.000 stanovnika. Maksimalna visina venca objekta je, kako piše 32 metra, a „biće preispitana mogućnost gradnje visokih objekata“.

Elaborat je izradio Urbanistički centar, a rani javni uvid trajaće do 30. septembra.

Inače, na ovom mestu je još 2009. godine planiran višefunkcionalni kompleks sa najvišom rotirajućom kulom u Srbiji – „Verano Tower“. Prema projektu kompanije Projmetal komleks trebalo bi da sadrži poslovni i trgovinski deo, kao i hotel.

Tagovi

Pročitajte još: