Kompanija dm donirala opremu Institutu za majku i dete na Novom Beogradu u vrednosti od preko 13,6 miliona dinara

Ova značajna inicijativa kompanije dm usmerena ka podršci zdravstvu ima za cilj da obezbedi pružanje odgovarajuće pomoći onima kojima je potrebna.

Kompanija dm drogerie markt uručila je donaciju u iznosu od 13.635.695,19 dinara Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ (Institut za majku i dete), koja predstavlja vrednost doniranih medicinskih aparata za dijagnostiku i lečenje pacijenata ove ustanove, a nešto ranije i klima uređaje i dodatnu opremu koja će poboljšati uslove boravka pacijentima i osoblju.

Ova značajna inicijativa kompanije dm usmerena ka podršci zdravstvu ima za cilj da obezbedi pružanje odgovarajuće pomoći onima kojima je potrebna.

„Drago nam je što imamo priliku da na ovaj način doprinesemo boljim uslovima lečenja pacijenata Instituta za majku i dete, koji je jedna od najvećih ustanova za lečenje dece u Srbiji, ali i regionu. Deca su naše bogatstvo, čine naš svet lepšim, zato želimo da pružimo podršku unapređenju kvaliteta njihovog lečenja, ali i da pokažemo da smo tu i za njihove roditelje, koji se suočavaju s velikim izazovima. Verujemo da će ovi medicinski aparati i dodatna oprema biti od velikog značaja za širu zajednicu, a samim tim uticaće i na poboljšanje uslova rada u ovoj veoma važnoj ustanovi i ujedno će najboljim medicinskim stručnjacima omogućiti bolju i precizniju dijagnostiku“, izjavila je Alexandra Olivera Korichi, direktorka dm Srbija i Severna Makedonija.

Donacija, Foto: Promo

Iz Instituta za majku i dete kažu da će ova donacija aparata za dijagnostiku i lečenje dodatno olakšati rad medicinskih radnika i ujedno pomoći brojnim pacijentima.

„Zahvaljujemo kompaniji dm Srbija drogerie markt na vrednoj donaciji medicinskih aparata za Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije ’Dr Vukan Čupić’. Kao najvećoj dečjoj bolnici u regionu, sa 400 bolesničkih kreveta i oko 1.000 zaposlenih, u kojoj godišnje obavimo oko 200.000 pregleda, hospitalizujemo oko 20.000 pacijenata i izvedemo oko 8.000 operacija i intervencija, svaka donacija nam je vrlo značajna. Godišnje uradimo oko 550 endoskopskih procedura u gastroenterologiji. Doniranjem endoskopa za pregled jednjaka, želuca i gornjeg dela tankog creva, kao i endoskopa za pregled debelog creva (pregled crevnog trakta iznutra) znatno će se poboljšati kvalitet rada i broj pregledane dece. Na odeljenju intenzivnog lečenja pedijatrijskih pacijenata leči se godišnje oko 1.550 pacijenata. Nalaženje krvnog suda radi primene lekova i infuzija i izvođenja invazivnog praćenja vitalnih funkcija biće mnogo olakšano korišćenjem doniranog ultrazvučnog aparata. Aparat za privremeno prekidanje cirkulacije krvi na ekstremitetima tokom operacija povećaće sigurnost i bezbednost u radu i olakšati izvođenje komplikovanih operacija. Nešto ranije donirani su klima uređaji i zavese za sobe na odeljenju ginekologije, čime je ambijent za boravak u bolnici devojčica, trudnica i budućih majki sada neuporedivo bolji i lepši. Više puta smo od kompanije dm dobijali pelene koje nam mnogo znače u održavanju higijene velikog broja najmlađih pacijenata. Svi aparati i donirana oprema umnogome će poboljšati dijagnostiku i lečenje naših malih pacijenata, a zdravstvenim radnicima će olakšati posao“, izjavio je prof. dr Radoje Simić, direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“.

Donacija Institutu za majku i dete deo je niza humanitarnih aktivnosti drogerijskog lanca dm, koji je prepoznat kao jedna od društveno najangažovanijih kompanija u našoj zemlji. Sa ciljem da podrži zdravstveni sistem Srbije, kompanija dm drogerie markt već godinama donira višemilionske iznose u vidu novčanih sredstava ili neophodnih aparata za potrebe dijagnostike i lečenja, te je samo GAK-u „Narodni front“ prošle godine donirala više od 14,4 miliona dinara.

(Espreso / Promo)

Tagovi

Pročitajte još: