KOMPLETE UZIMAJU RODITELJI, UZ POTPIS: Besplatni udžbenici počeli da stižu u novobeogradske škole

U NOVOBEOGRADSKE OSNOVNE škole su počeli da stižu prvi, od oko 190.000 kompleta besplatnih udžbenika, koje je kupio Grad, a od ponedeljka 21. avgusta će knjige biti isporučivane u većem broju. Komplete udžbenika će preuzimati roditelji uz potpis ili osoba koju su ovlastili.

Kako saznaju „Novosti“, završen je i tender za nabavku knjiga za srednjoškolce i uskoro će početi njihova distribucija. Knjige koje su dobili, đaci neće vraćati.

Pre dva dana održan je sastanak predstavnika aktiva direktora osnovnih škola, kabineta gradonačelnika i Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu, gde je rečeno da će kompleti udžbenika biti isporučeni školama koje će, svaka za sebe, napraviti plan raspodele. Kako se u školskoj torbi nalazi nastavno štivo od više izdavača, neizvodljivo je da one budu isporučene u već spakovanim kompletima pa će škole, uglavnom, dobijati udžbenike „sortirane“ po razredima i predmetima.

Prema rečima gradonačelnika Aleksandra Šapića, procedura nabavke udžbenika za đake osnovnih i srednjih škola ista je kao i prethodnih godina, a jedina razlika je u tome što je Grad obezbedio sredstva i što će udžbenici za svu decu biti besplatni.

– Svaka škola je birala izdavača kao i ranije, potpisani su ugovori sa izdavačima udžbenika i za osnovne i za srednje škole, i jedina je razlika što ćemo ovoga puta mi platiti – rekao je Šapić. – Sada je na školama i izdavačima da sprovedu proceduru i nema razloga da ne verujem da će 1. septembra učenike sačekati udžbenici u učionicama ili tamo gde su ih čekali svih prethodnih godina u zavisnosti od škole, kako je i ranije funkcionisalo.

Prvi put će besplatne knjige dobiti svi učenici u prestonici, oko 130.000 osnovaca i 65.000 srednjoškolaca. U kompletu će biti školske knjige za sve predmete, a ne kao što je do sada bila praksa samo osnovni udžbenici. Prilikom planiranja budžeta u gradskoj kasi je već „rezervisano“ od 16 do 20 miliona evra za ove namene. Škole su za sledeću školsku godinu birale nove udžbenike za prvi i peti razred osnovne škole, kao i za predmete „Tehnika i tehnologija“ u sedmom i osmom razredu i „Informatika i računarstvo“ u osmom razredu. Za sve ostale razrede važe ranije izabrani udžbenici, tako da izdavači već imaju obezbeđeno tržište.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn