Komunalni milicioneri uskoro i u čamcu – kontrolisaće red na Novom Beogradu

Komunalni milicionari uskoro će novim motornim vozilom kontrolisati komunalni red na prestoničkim rekama.

Posle dugo najava, Sekretarijat za opšte poslove raspisao je tender za nabavku motornog čamca za potrebe Sekretarijata za poslove komunalne milicije. Vrednost ove javne nabavke procenjena je na 10 miliona dinara, kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, a rok za podnošenje ponuda je 14. decembar, pišu Novosti.

Reč je o modernom čamcu sa radarima kojima će se meriti brzina plovila koja krstare Savom i Dunavom, ali posedovaće i ostalu opremu koja je neophodna da bi se kontrolisao komunalni red sa vode. Naručilac je u specifikaciji opisao karakterisitke koje čamac treba da poseduje, između ostalog, treba da bude minimalne brzine 32 čvora, da ima motor maksimalne snage 400 konjskih snaga.

Kako je ranije bilo najavljeno čamac, koji Grad nabavlja zajedno sa komunalnom milicijom koristiće i Rečna policija.Osim novog vozila, komunalci bi uskoro trebalo da dobiju i nove letnje i zimske uniforme svetloplave boje sa crvenim detaljima. Na uniformi će ostati oznake grad Beograd, komunalna milicija, grb prestonice, identifikacioni broj i prezime milicionara. Procenjena vrednost ovog tendera koji je bio raspisan u julu iznosila je 157.737.000,00 dinara bez PDV-a.

Izvor: B92

Tagovi

Pročitajte još: