Krajem juna počinje uklanjanje plutajućih objekata na Savskom šetalištu u Novom Beogradu

SVIM splavovima iz Bloka 45 biće isključene struja i voda, a poslednje rešenje o uklanjanju ovih plutajućih objekata biće doneto 23.juna, da se niko ne bi izdvajao.

Sekretarijat za inspekcijske poslove uručio je rešenja o uklanjau vlasnicima ovih splavova i sad se čekaju rešenja o izvršenju. Postoji procedura koja mora da se ispoštuje.

Ovo su sledeći koraci u okviru uređenja Savskog šetališta na Novom Beogradu koje najavljuje gradonačelnik Beograda Aleksandar. On kaže da je po drugi put odložena nabavka za odvoženje splavova jer se pojavila još jedna firma koja se bavi ovim poslom.

– Do tada svima isključujemo struju i vodu, što do izvršnih rešenja nije bilo moguće jer su to prikačili pre pet ili šest godina, iako su bili nelegalni – ističe gradonačelnik Šapić. – Nažalost, ovi koji su izlicitirali da budu priključeni i spremili se da plaćaju, biće takođe isključeni dok se ne omogući da oslobodimo njihovu lokaciju i napravimo legalan priključkak.

On je podsetio da je Upravni sud doneo odluku da se zaustave radovi na Savskom nasipu dok se ne odluči da li je prekršen zakon, kao što su pojedini građani tvrdili i blokirali majstore.

– Ukoliko Upravni sud kaže da ta dozvola koju smo mi dobili, po principu na koji je izdavana u poslednjih šest, sedam godina za sve radove na nasipu nije validna, mi ćemo da pitamo kakvu dozvolu da izvadimo. Mi od tih radova nećemo da odustanemo.

Prvi čovek prestonice kaže da ne misli da splavovi treba da nestanu sa naših reka, ali da mora da se uvede red, da ih bude manje, te da se poštuju i bezbednosni uslovi jer, prema njegovim rečima, nijedan to sad ne ispunjava ni estetski, ni ekološki.

– Zato je Savsko šetalište ogledno, da padne sa 100 splavova, na 28, da se konačno vidi reka, da nema onog đubreta, da svi imaju filtere za prečišćavanje vode, legalne priključke i da šetalište bude uređeno – zaključuje Šapić.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn