KUĆA BILA KOBNA! NAJNOVIJI DETALJI ZLOČINA NA NOVOM BEOGRADU: Evo zašto je ubica ugušio staricu, a motiv ubistva sestre je JEZIV

Prvi rezultati istrage ukazuju na to da su Jelisaveta Đ. (76) i Gordana Đ. (78) žrtve onoga ko je znao da su imale novca

Rođene sestre Jelisaveta Đ. (76) i Gordana (78), koje su u subotu nađene mrtve u stanu na Bežanijskoj kosi u Beogradu, najverovatnije su ubijene, i to zbog novca od prodaje kuće, saznaje Kurir!

Sestre se, podsetimo, danima nisu javljale prvoj komšinici, svojoj prijateljici, niti su se bilo gde pojavljivale, pa se ona uplašila i alarmirala policiju. Službenici su prekjuče oko 13 sati obili stan i zatekli tela dve sestre u užasnom stanju.

– Jedna žena je ležala na krevetu sa jastukom preko glave, a druga je bila pored u lokvi krvi. I po zidovima i podu bili su tragovi krvi i užasno je smrdelo. Prema prvim analizama, sumnja se da je jedna žena ugušena, a da je druga preminula usled više uboda. Tela su po završenom uviđaju odvezena na obdukciju, a naložena je i toksikologija. Pošto pristignu rezultati, znaće se kako su Jelisaveta i Gordana tačno nastradale – kaže naš izvor.

Poznavale ga

Prema rečima sagovornika Kurira, stan u kom su nađena tela pripada Jelisaveti Đ., dok je njena dve godine starija sestra Gordana dve godine živela kod nje, otkako je Jelisaveti preminuo muž.

– Njih dve su u novembru prodale vikendicu negde u Srbiji. Koliko su para uzele, ne znamo, ali verovatno nekoliko desetina hiljada evra – kaže izvor i dodaje da je ubica neko ko je znao da one kod sebe imaju taj novac.

– Sumnja se da je neko ko je bio blizak sa sestrama znao da one imaju keš od prodaje imanja, pa je skovao pakleni plan i odlučio da ih opljačka. Zasad nije poznato da li je neko ko je to znao samo tipovao sestre ili je baš ta osoba i počinila zločin – kaže izvor i tvrdi da se Jelisaveta i Gordana nisu hvalile da imaju novac.

– Čula sam da su prodale imanje, ali nisu se hvalile i to isticale, pa samim tim ne znam ni gde su imale vikendicu, kao ni koliko para su dobile od prodaje. Očigledno je za to znalo malo ljudi, a ubica ili tiper se verovatno krije među njima – kaže žitelj zgrade u kojoj se i dan nakon što su pronađena tela oseća neprijatan miris.

Ono što još ukazuje na to da su nesrećne žene, koje nisu imale dece, najverovatnije poznavale svog dželata jeste i činjenica da vrata nisu bila obijena.

– Ako su ubijene, one su nekoga pustile u stan, to je očigledno. Komšije su rekle da su one oko Božića pustile nekog mladića kod njih, e sad, da li on ima veze sa njihovom smrću ili nema, pokazaće istraga. On valjda ima oko 30 godina i smeđe je kose – navodi naš sagovornik i dodaje da ih od tada nisu viđali, ali da su mislili da su možda otputovale negde.

Nema ključa

Vrata stana u kom su živele sestre sada su zapečaćena, a policija je i juče dežurala ispred.

– Vrata su blindirana i nisu otvarana danima, pa smrad nije mogao ni da se oseti dok nisu otvorena. Policajci su morali da buše vrata, a kasnije i da obijaju kako bi ušli u stan, što ukazuje na to da je napadač posle zločina zaključao vrata spolja i poneo ključ – kaže jedan od komšija:

– Koliko sam čuo, nije bilo ni premetačine u stanu. Verovatno je on njih mučio da bi mu priznale gde je novac, a u tom mučenju je preterao i verovatno najpre ubio jednu, pa potom i drugu kako bi uklonio svedoka. To su sve naše pretpostavke, ipak treba pustiti nadležne da utvrde činjenice.


Video-nadzor

Kamera u zgradi nije radila

Video-nadzor koji stoji ispred ulaznih vrata zgrade u kojoj su tela nađena nije u funkciji, pa tako istražiteljima neće biti od koristi, a kamera iz susednog ulaza je već uzeta i ona ima mogućnost vraćanja snimaka, pa će biti od koristi policiji.- Inspektori su obavili uviđaj, ali ukoliko se ispostavi da je ovo dvostruki zločin, moraće da se urade neka dodatna istraživanja i provere. Sve ono što je sumnjivo detaljno se ispituje i očekuje se da će detaljna istraga dovesti do eventualnog počinioca – zaključuje sagovornik.


Komšije

Ljubazne i doterane

Komšije kažu da su sestre bile u penziji i da su bile veoma fine.

– Jelisavetu smo poznavali duže, to je njen stan. Ona je uvek bila doterana, našminkana i nosila je perike. Nisu se ni sa kim preterano družile, ali svima su se ljubazno javljale i kulturno bi porazgovarale sa nama – kažu komšije.

Kurir

Tagovi

Pročitajte još: