Ledina na Novom Beogradu dobija dve zgrade za bezbednjake: Od „smrdljivog naselja“ do lux nekretnina

Vlada Srbije donela je na prošloj sednici Zaključak o lokaciji na kojoj će se graditi druga faza stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Beogradu.

Zaključkom Vlade odlučeno je da se izgradnja više porodičnih stambenih objekata u okviru stambenog kompleksa 2. faze projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Beogradu vrši na lokaciji uz Ulicu Mileve Marić Ajnštajn, blok 72 na Novom Beogradu, saopšteno je na sajtu Vlade.

Podsetimo, ukupna površina kompleksa na kojima je planirana izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti je 95.318 m2, a zemljište je u javnoj svojini grada Beograda.

Lokacija na kojoj je planirana izgradnja se sastoji od dva kompleksa: površina kompleksa A koji čini građevinska parcela S10-1 je 28.604 m2 i kompleksa B koji čini građevinska parcela S10-2 je 66.714 m2. Kako se ističe, potrebno je planirati ukupnu BGRP kompleksa na građevinskim parcelama oko 220.000 m2, a visina venca objekata je do 32 m.

Inače, ovaj blok postaje sve popularniji kako mu se bliži auto-put, pa cena kvadrata u ovom kraju parira svim ostalim na Novom Beogradu. Ova gradnja, koja je od 2012. godine, više ne može da se nađe ispod 1.500 evra po kvadratu.

Na atraktivnost utiče i blizina Save, ali i povezanost sa ostalim delovima grada.

Ono što im ne ide na ruku je „stara slava“, odnosno dešavanja u ovom naselju od pre nekoliko godina. Građani naselja Mileva Marić na Novom Beogradu našli su se na velikim mukama kada su shvatili da su se prilikom izgradnje njihovih zgrada koristili nedozvoljeni materijali koji ugrožavaju njihovo zdravlje. Ceo slučaj postao je poznat javnosti kao “smrdljive zgrade“.

Sada već čuvene „smrdljive zgrade“ retko ko da pominje osim njihovih nesuđenih stanara. Jedna od dve problematične zgrade, odnosno one gde se ispostavilo da je korišćen sporan oplatol, posle sanacije pretvorena je u hostel, dok se sanacija druge privela kraju.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn