LŠ: Novi Beograd u Marseju bez braće Rašović

Novi Beograd će u petom kolu grupe B u sredu, 11. januara, gostovati Marseju. Bitan ispit za Beograđane koji su uhvatili formu u Ligi šampiona, pobeda protiv Breše je tim Živka Gocića dovela na vrh tabele. Utakmica se igra u 20 časova, a pomenuti duel, kao i sve ostale utakmice elitnog takmičenja možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Sa druge strane Marsej nije počeo kako je želeo. Posebno je bolan bio remi sa ekipom OSC iz Budimpešte na svom bazenu, kao i minimalan poraz od Ferencvaroša u Budimpešti. Sigurno je cilj najboljeg francuskog sastava da eventualnim uspehom protiv Novog Beograda uhvati voz za gornji dom, odnosno tri mesta koja vode na F8, obzirom da je srpski šampion, kao domaćin, siguran učesnik završnice Lige šampiona.

„Izuzetno respektujem Marsej. Kvalitetom su zaslužili više od četiri boda. Veći deo naše ekipe je bio sa reprezentacijom u Americi. Počeli smo rad u kompletnom sastavu pre nekoliko dana. To nije alibi ali predstavlja otežavajuću okolnost u pripremi utakmice. Očekuje nas zaista teško gostovanje ali ako odigramo maksimalno u ovom trenutku, možemo da se nadamo bodovima “ rekao je trener Živko Gocić.

Novi Beograd će biti lišen pomoći Strahinje Rašovića koji se oporavlja od povrede ramena i Viktora Rašovića koji je bolestan. Kapiten Dušan Mandić je istakao:

„Pobedom protiv Breše smo završili prošlu godinu a trijumfom želimo da počnemo i novu. Januar je zahtevan, sledi nam završnica Kupa Srbije, zatim turnir Regionalne lige i Liga šampiona. Borba za prvi trofej je prioritet. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetno u Marseju i da ćemo zabeležiti pobedu“.

 

U grupi A, 10. januara, snage će odmeriti: Olimpijakos – Barseloneta (19), Vuljagmeni – Jadran (19), Hanover – Pro Reko (19), Radnički – Dinamo (20.30).

 

 

 

 

Tagovi

Pročitajte još: