LŠ: Steaua lak zalogaj za Novi Beograd, Jakšić brojao do 6

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su Steauu na startu Lige šampiona sa 19:7 (6:2, 5:2, 3:3, 5:0). U drugom meču grupe, Sabadelj je na svom bazenu posle peteraca poražen od Breše sa 10:9.

Golove za Novi Beograd postigli su: Nikola Jakšić šest, Alvaro Granados četiri, Vasilije Martinović tri, Miloš Ćuk i Filip Filipović po dva, Nikola Lukić i Angelos Vlahopulos po jedan. Najefikasniji kod Steaue, bili su Nebojša Vušković i Vlad Georgesku sa po dva gola.

Izabranici Živka Gocića, kao što se i očekivalo, prilično lako su izašli na kraj sa šampionom Rumunije. Novi Beograd je kontrolisao dešavanja u bazenu, bilo je grešaka u napadu i odbrani, bilo je lako primljenih golova, ishitrenih šuteva, ali se pitanje pobednika nije postavljalo.

Novi Beograd je prvu deonicu dobio sa 6:2, na poluvremenu je vodio sa 11:4, imao je sedam golova više uoči poslednjeg kvartala, mirno je priveo meč kraju.

Podsećanja radi, po dve ekipe iz četiri grupe će izboriti plasman u četvrtfinale, a pobednici četvrtfinalnih duela, mesto na F4, umesto na F8 turnir, kao što je to bio slučaj do prošle sezone. Novi Beograd i Breša slove za favorite u grupi kada je reč o plasmanu u četvrtfinale, a Sabadelj je pokazao da će kao i prošle sezone biti tvrd oraj, posebno na svom bazenu.

Tagovi

Pročitajte još: