MAJSTORI OBAVLJAJU POSLEDNJE RADOVE NA PRODUŽETKU BULEVARA NA NOVOM BEOGRADU: Gotova ulica i kružni tok

RADOVI na izgradnji novog kružnog toka, koji će spojiti ulicu Vladimira Popovića i Bulevar Zorana Đinđića su završeni, a na produžetku saobraćajnice nazvane po bivšem premijeru ostalo je da se na nekim delovima odradi završni asfalt. Tako bi ulica dužine 500 metara konačno trebalo da bude završena, što će dodatno rasteretiti ovaj deo Novog Beograda.

Uređenje ovog posla počelo je u maju prošle godine, kada je počelo skidanje dotadašnjeg parkinga. Tada je popularni „sadiša“ izvadio brojne sadnice koje su se tu nalazile, kako bi bile sačuvane i posađene na nekoj drugoj lokaciji u gradu. Potom je krenulo trasiranje ulice, koja prolazi pored hotela „Kraun plaza“ i koja će imati tri trake po smeru. Radovi su stigli do same završnice, pošto je kružni tok asfaltiran i obeležen, a ostalo je još da se zasadi zelenilo. Ulica je takođe urađena, trotoari su asfaltirani, a biće postavljena i autobuska stajališta. Tu je i nova rasveta, koja je urađena po svim standardima.

Rok za završetak posla bio je šest meseci, a je on produžen jer se naišlo na probleme sa toplovodom, koji je morao da bude izmešten. U prethodnom periodu uporedo se radilo i proširenje starog dela bulevara Zorana Đinđića za po jednu traku, kao i nova parking mesta, sve do ulice Omladinskih brigada. I taj posao je rađen bez prestanka, sa ciljem da se rasterete parkirališta u okolnim blokovima.

Produžetak Bulevara deo je velikog putnog čvorišta nazvanog „mali metro“, koji će se u narednom periodu graditi oko Novog savskog mosta i Ušća. U nastavku će biti izgrađeni velika saobraćajnica i kružni tok, koji u budućnosti treba da spoje Ulicu Vladimira Popovića sa Bulevarom Nikole Tesle. Time će se znatno rasteretiti taj deo grada i na još jednom mestu biće spojeni Novi Beograd i Zemun.

Sredinom prošle godine započeto je i projektovanje privremene saobraćajnice čijim završetkom će vozači moći da pređu u stari deo grada tako što će produžiti pravo Bulevarom Zorana Đinđića, skrenuti levo u Vladimira Popovića i tako brže stići do Bulevara Mihajla Pupina i Železničkog mosta.

Višnjička ulica

KAKO su ranije najavili gradski čelnici, svuda gde to bude bilo moguće radiće se dodatne trake, posebno na Novom Beogradu. U prethodnom periodu nekoliko ulica dobilo je proširenje, a najviše se radilo u Višnjičkoj ulici, gde se saobraćaj dodatno rasteretio, a vozila GSP dobila svoju traku.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn