Međunarodna biciklistička trka „Trofej Beograda – Beogradski pobednik” na Novom Beogradu

Sekretarijat za sport i omladinu saopštio je da će Biciklistički savez Beograda 12. i 13. avgusta organizovati Međunarodnu biciklističku trku „Trofej Beograda – Beogradski pobednik”.

Trka se organizuje pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu u okviru programa „Trofej Beograda” i održaće se kroz tri etape na Avali, u Parku prijateljstva i u Bulevaru Nikole Tesle na Ušću.

Biciklistički savez Beograda u godini u kojoj biciklizam, kao jedan od tri najstarija sporta u Srbiji, obeležava 139. godišnjicu svog postojanja, organizacijom ove trke nastavlja popularizaciju biciklizma u Beogradu. Ovom međunarodnom trkom, dostojno i sportski, obeležava se jubilej ove sportske organizacije, predstavljaju se Srbija i Beograd i pruža gostoprimstvo ekipama od kojih mnoge prvi put dolaze u naš glavni grad.

Kako je navedeno, očekuje se učešće oko 80 takmičara iz Srbije i okruženja u kategoriji kadeta.

Trka je planirana prema sledećem programu: u subotu, 12. avgusta, u 11 časova startuje prva A etapa (od podnožja do vrha Avale), dok je start prve B etape najavljen istog dana za 16.30 u Parku prijateljstva na Ušću kod spomenika „Večna vatra”. U nedelju, 13. avgusta, od 10 časova startuje druga etapa ove međunarodne trke, i to kružnom trkom Bulevarom Nikole Tesle, od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta. Proglašenje pobednika najavljeno je za isti dan u 14 časova, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Pročitajte još: