Međunarodni beogradski plivački maraton „Ada Međica”

.
Iz Sekretarijata za sport i omladinu saopštili su da će u subotu 3. septembra biti održan Šesti međunarodni beogradski plivački maraton „Ada Međica”, u organizaciji Sportskog udruženja za razvoj sporta i sportske rekreacije „Trofej”, Plivačkog saveza Beograda i Saveza za daljinsko-maratonsko i masters plivanje i uz podršku ovog sekretarijata.

Maraton je poseban i vrlo specifičan po tome što se pliva oko ostrva Ada Međica nizvodno, a i uzvodno, po čemu je jedinstven u regionu. Plivači mogu da izaberu da se takmiče u jednoj od tri trke. Distanca od 1.250 metara se pliva nizvodno od gornjeg špica ostrva do donjeg. Za spremnije i iskusnije plivače, rekreativce i one koji mogu da izdrže, pliva se i ceo krug oko ostrva u dužini od 2.500 metara. Trka od dva kruga oko ostrva u dužini od 5.000 metara predviđena je za profesionalce. Sve tri trke prate profesionalni kajaci i čamci, uz pratnju ronilačke i sanitetske službe.

Pravo nastupa imaju svi prijavljeni domaći i strani takmičari, bez ograničenja, u 18 kategorija u ženskoj i muškoj konkurenciji, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn