Ministarstvo za rad polaže vence žrtvama Holokausta na Novom Beogradu

Polaganje venaca je planirano u 10.00 sati, navode iz ministarstva.
Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić predvodiće državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti 22. aprila 2023. godine povodom obeležavanja Dana sećanja na žrtve Holokausta, genocida i drugih žrtava nacizma i fašizma u Drugom svetskom ratu na Starom sajmištu.

– Vence će pored državnog sekretara Antića, položiti predstavnici Grada Beograda, Muzeja žrtava genocida, Memorijalnog centra „Staro sajmište“, Nacionalnog saveta Romske nacionalne manjine, ambasade Savezne Republike Nemačke, Udruženja građana i diplomatskog kora – navodi se u saopštenju Ministarstvo za rad.

Polaganje venaca je planirano u 10.00 sati, navode iz ministarstva.

Kako navode, memorijalni centar „Staro sajmište“ omogućiće zainteresovanim delegacijama da pogledaju izložbu „Logor na Beogradskom sajmištu 1941-1944“ koja će za ovu priliku biti privremeno izložena u Centralnoj kuli na Starom sajmištu.

– Na ovaj način će Memorijalni centar simbolično obeležava početak rada na stalnoj postavci koja će biti dostupna posetiocima nakon završetka radova na Centralnoj kuli – navodi se u saopštenju.

 

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn