Mladić koji je poginuo na Novom Beogradu trebalo da postavlja skele: Pao sa velike visine, nije mu bilo spasa

Nakon prikupljanja svih dokaza, javnom tužiocu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu će biti dostavljen izveštaj na dalju odluku.

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je obavio uviđaj gradilišta na Novom Beogradu, u ulici Omladinskih brigada broj 100, gde je danas smrtno stradao radnik M.B. (21).

Smrt je konstatovana od strane Hitne pomoći.

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, radnik je bio angažovan na poslovima postavljanja skele, a prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju do smrtnog ishoda je došlo jer je radnik pao sa visine od oko 6 metara i u momentu pada nosio sigurnosni pojas.

„Javni tužilac je naložio da se uzmu izjave od svih zaposlenih koji su bili na gradilištu u trenutku nesreće, kao i izjave od odgovornih lica u pravnom licu u kojem je bio zaposlen preminuli, da na mesto događaja izađe Inspekcija rada koja će obaviti poslove iz svog delokruga i izvršiti uvid u poslovnu dokumentaciju, a sve u cilju utvrđivanja da li su radnicima bili obezbeđeni sigurni uslovi za rad i da li im je bila obezbeđena sigurnosna oprema koju su obavezni da nose prilikom izvođenja visokorizicnih visinskih građevinskih radova, te da li je smrt nastupila kao posledica delovanja nekog lica ili isključivo zbog radnji preminulog“, navodi se u saopštenju.

Nakon prikupljanja svih dokaza, javnom tužiocu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu će biti dostavljen izveštaj na dalju odluku, zajedno sa obdukcionim nalazom, nakon čega će biti preduzete sve zakonom propisane mere i radnje.

 

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: