Može li Novi Beograd do evropske titule?

Finalni turnir vaterpolo Lige šampiona, F8, počinje 2. juna u Beogradu. U četvrtfinalu, snage će odmeriti: Breša – Hanover, Reko – Barseloneta, Novi Beograd – Marsej, Jug – FTC, a sve utakmice, borbu za evropski tron, možete da pratite na Sport Klubu.

Finalni turnir otvaraju Breša i Hanover. Utakmica počinje u 14 časova i 30 minuta, uz prenos na Sport Klubu 1. Breša slovi za favorita na papiru, ali je staro pravilo da je u jednom meču sve moguće. Pored toga, ne treba zaboraviti ni psihološki momenat. Hanover stiže u Beograd kao šampion Nemačke, dok je Breša posle tri fenomenalne utakmice poražena od Reka u finalu šampionata Italije sa 2-1.

S druge strane, treba podsetiti da je prošle godine, Breša pobedila Reko u finalu šampionata Italije, ali je nedugo zatim usledila reakcija igrača Pro Reka, koji su u Beogradu stigli do toliko željene evropske titule, koju će nastojati da odbrane i na turniru koji sledi.

U 16 časova i 30 minuta, uz prenos na Sport Klubu 1, u bazen će uskočiti vaterpolisti Pro Reka i Barselonete. Reko je šampion Evrope, Reko brani tron, nedavno je osvojio titulu u Italiji, dolazi u Beograd u dobrom raspoloženju. Međutim, očekuje ga pakleno težak posao na putu ka polufinalu, jer Barseloneta ima fenomenalnu ekipu, radi se o timu koji sačinjavaju igrači koji su okosnica repezentacije Španije. Nema nikakve dileme da sledi spektakl u pomenutom duelu, te da će nijanse odlučiti pitanje pobednika.

Novi Beograd, posle osvajanja titule u Regionalnoj ligi, odnosno titule u šampionatu Srbije, sanja i evropski tron. Da li su izabranici Igora Milanovića kadri da stignu do pomenutog evropskog trnona saznaćemo brzo. Ono što je izvesno, aktuelnog šampiona Srbije očekuje pakleno težak posao već u četvrtfinalu, jer će sa druge strane bazena biti ekipa Marseja, koja je osvojila duplu krunu u Francuskoj, koja ima odličnu ekipu, ekipu kadru za velika dela.

Izabranici Miloša Šćepanovića koji su završne pripreme odradili sa reprezentacijom Crne Gore, rasterećeno dolaze u Beograd, a imperativ je da pruže maksimum u prvom meču na finalnom turniru. Podsećanja radi, boje Marseja brane – Andrija Prlainović, Dejan Lazović, Vladan Spaić, Uroš Čučković, Ante Vukićević, Ugo Kruzija, braća Verno, sjajni Bodegas…. Utakmica počinje u 18 časova i 30 minuta, a prenos je na Sport Klubu 1.

Prvi dan finalnog tunira, zatvoriće šampiona Mađarske, Ferencvaroš i šampion Hrvatske, Jug iz Dubrovnika. U ovom meču, nema favorita, šanse za plasman u polufinale su podjednake, gotovo je izvesno da će nijanse odlučiti pitanje pobednika. Utakmica počinje u 20 časova i 30 minuta, a ovaj meč možete da pratite na Sport Klubu 2.

Sledi vaterpolo spektakl u Beogradu, ako niste u mogućnosti da budete na bazenu, budite uz kanale Sport Kluba i uživajte.

Tagovi

Pročitajte još: