Muškarac i žena sa Novog Beograda utajili porez od skoro 8 miliona: Evo kolika kazna im preti

Istim optužnim predlogom okrivljenom Z.R. stavljeno je na teret i da je tokom 2020. godine izvršio krivično delo Poreske utaja na taj način što je izbegao plaćanje poreza na godišnji dohodak građana u iznosu od 6.228.141,78 dinara

Protiv Z.R. (65) i B.G. (37) zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo Poreska utaja na taj način što je okrivljeni Z.R. kao osnivač i faktički rukovodilac poslovanja pravnog društva „Heli Vision“ izbegao da obračuna i plati porez na dohodak građana na prihode od kapitala u iznosu od 7.872.829,31 dinara.

To je uradio tokom 2019. godine, a u tome mu je sa umišljajem pomogla B.G. kao odgovorno lice privrednog društva „Heli Vision“ tako što je bez ikakvog pravnog osnova izvršila prenos novčanog iznosa od 44.612.699 dinara sa poslovnog računa privrednog društva na lični devizni račun prvookrivljenog.

Istim optužnim predlogom okrivljenom Z.R. stavljeno je na teret i da je tokom 2020. godine izvršio krivično delo Poreske utaja na taj način što je izbegao plaćanje poreza na godišnji dohodak građana u iznosu od 6.228.141,78 dinara.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud nakon održanog glavnog pretresa izvedenih dokaza okrivljene oglasi i krivima te da okrivljenog Z.R. osudi na jedinstvenu kaznu zatvoru u trajanju od tri godine kao i na novčanu kaznu u iznosu od 600.000 dinara, a da okrivljenu BG osudi na kaznu zatvoru u trajanju od dve godine i novčanu kaznu u iznosu od 300.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: