Muškarac koji je napao policajce u PS Novi Beograd dobio meru lečenja: Oglasilo se Treće OJT

To je počinio zbog postojanja duševne bolesti vrste bipolarne afektne psihoze sa akutnom kliničkom slikom manične epizode

P. J. (34) koji je 17. januara napao policajce dok su vršili službenu dužnost tako što je jednog od policijskih službenika udario u potiljačni deo glave, drugog udario laktom u predelu vrata, te je trećeg policijskog službenika odgurnuo, nakon čega je od strane ostalih službenih lica savladan i odveden u prostorije za zadržavanje, kako je saopštilo Treće OJT, to je počinio zbog postojanja duševne bolesti vrste bipolarne afektne psihoze sa akutnom kliničkom slikom manične epizode.

„Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu predlog za izricanje mere Obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi prema P.J. (34), a koji je lišen slobode dana 17.01.2024. godine, zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio protivpravno delo koje je u zakonu propisano kao krivično delo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a koje je izvršio danas 17.01.2024. godine na taj način što je u službenim prostorijama PS Novi Beograd stanju neuračunljivosti zbog postojanja duševne bolesti vrste bipolarne afektne psihoze sa akutnom kliničkom slikom manične epizode, napao službena lica u vršenju poslova javne bezbednosti tako što je jednog od policijskih službenika udario u potiljačni deo glave, drugog udario laktom u predelu vrata, te je trećeg policijskog službenika odgurnuo, nakon čega je od strane ostalih službenih lica savladan i odveden u prostorije za zadržavanje. S obzirom na nalaz i mišljenje komisije stalnih sudskih veštaka neuropsihijatrijske struke iz kog proizilazi da postoji ozbiljna opasnost da okrivljeni izvrši slično i teže krivično delo, te da je indikovano da mu se izrekne mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja odgovarajuće zdravstvene ustanovi Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da sud okrivljenom zbog izvršenja protivpravnog dela koje je zakonom predviđeno kao krivično delo, izrekne meru bezbednosti Obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi“, saopštili su.

Tagovi

Pročitajte još: